Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: Tupperware, Paramount en meer

laatste update: 11-2022


Op de dag van het 40-jarig jubileum is een medewerker van Tupperware Brands Corporation aan het werk aan de productielijn in de fabriek van de groep in Joue-les-Tours, midden-Frankrijk. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER (Fotocredit zou JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP/Getty Images moeten zijn)

Jean-François Monier | AFP | Getty Images

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Tupperware-merken — Aandelen van Tupperware kelderden met 42% na een winstderving in het derde kwartaal. De maker van huishoudelijke opslagproducten zei ook dat hij mogelijk niet in staat zal zijn om te voldoen aan de convenanten in zijn kredietovereenkomst, “wat aanzienlijke twijfel doet rijzen over het vermogen van het bedrijf om door te gaan als een continuïteit”, aldus de publicatie van de winst.

Rogers — De maker van technische materialen zag de aandelen met 43% dalen nadat een geplande verkoop van het bedrijf ter waarde van $ 5,2 miljard aan DuPont De Nemours was beëindigd, omdat de bedrijven geen toestemming van regelgevende instanties konden krijgen. De deal werd voor het eerst aangekondigd op 1 november 2021. Het aandeel van DuPont steeg ongeveer 4%.

Paramount Global — Aandelen van het mediabedrijf daalden met meer dan 11% nadat de kwartaalresultaten van Paramount niet aan de verwachtingen hadden voldaan, omdat het te lijden had onder het snijden van kabels en een daling van de advertentie-inkomsten. Paramount zei dat de omzet voor zijn tv-mediasegment met 5% daalde tot ongeveer $ 4,9 miljard in vergelijking met het voorgaande kwartaal, doordat het aantal abonnees op betaaltelevisie daalde.

Estée Lauder — De cosmeticafabrikant daalde met 8% nadat hij zwakke vooruitzichten had gegeven, ondanks het verslaan van de verwachtingen voor het kwartaal. Het bedrijf zei dat het werd getroffen door hogere kosten, Chinese Covid-lockdowns en fluctuerende buitenlandse valuta.

Trimble — Aandelen daalden met 7% nadat Trimble de omzetverwachtingen in de resultaten over het derde kwartaal niet had gehaald. Het industriële technologiebedrijf rapporteerde een omzet van 884,9 miljoen dollar, vergeleken met een voorspelling van 911,4 miljoen dollar, volgens consensusschattingen op FactSet. Trimble rapporteerde een winst per aandeel die in lijn was met de verwachtingen.

CH Robinson — De voorraad daalde met 6% nadat het transport- en logistiekbedrijf tegenvallende inkomsten meldde in zijn laatste resultaten. CEO Bob Biesterfeld zei in een persbericht dat de vrees voor “een afnemende vraag naar vracht en prijsdalingen in de vrachtvervoers- en oppervlaktevervoersmarkten” in het derde kwartaal uitkwam.

Airbnb De accommodatievoorraad daalde met 10,1% nadat het bedrijf een winst per aandeel rapporteerde die de verwachtingen overtrof, terwijl de omzet in lijn was met de schattingen. De bovenkant van de omzetverwachting van het bedrijf voor het vierde kwartaal kwam echter onder sommige schattingen van analisten uit, blijkt uit gegevens van StreetAccount.

Chegg — Het onderwijsaandeel steeg met meer dan 22,2% nadat Chegg de schattingen voor het derde kwartaal overtrof. Het bedrijf rapporteerde een aangepaste winst van 21 cent per aandeel op een omzet van $ 164,7 miljoen. Analisten ondervraagd door Refinitiv rekenden op 14 cent per aandeel op een omzet van 158,3 miljoen dollar. De aangepaste brutomarge en het aantal abonnees groeiden jaar op jaar.

Clorox — Aandelen van Clorox daalden met 5,3% nadat het bedrijf kwartaalresultaten rapporteerde die de schattingen van Wall Street overtroffen, maar alleen hun vooruitzichten voor het hele jaar bevestigden, ook al hebben ze nog drie volledige kwartalen te gaan. Het bedrijf rapporteerde in het fiscale eerste kwartaal een aangepaste winst per aandeel van 93 cent tegenover de verwachtingen van 75 cent. Het liet ook een omzet van $ 1,74 miljard zien, waar analisten op $ 1,69 miljard rekenden.

Match groep – Volgens StreetAccount stegen de aandelen van de datingapp-exploitant met 8,4% nadat het bedrijf voor het derde kwartaal een hoger dan verwachte omzet boekte. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal voor aangepast bedrijfsresultaat kwamen ook boven de schattingen van StreetAccount uit.

Broadridge Financieel — Aandelen daalden met 6% nadat het financiële technologiebedrijf de winst- en verkoopverwachtingen in zijn meest recente kwartaal miste. Broadridge Financial Solutions rapporteerde een winst van 84 cent per aandeel op een omzet van $ 1,28 miljard. Analisten verwachtten een winst van 88 cent per aandeel op een omzet van $ 1,26 miljard, volgens consensusschattingen op FactSet.

CVS-gezondheid — Aandelen stegen met 3,8% nadat het bedrijf de verwachtingen over omzet en winst voor het meest recente kwartaal had overtroffen en zijn aangepaste vooruitzichten voor het hele jaar had verhoogd.

Boeing – De industriële gigant zag zijn aandelen met meer dan 2,4% stijgen nadat Chief Financial Officer Brian West investeerders vertelde dat het volgend jaar $ 3 miljard tot $ 5 miljard aan vrije cashflow verwacht dankzij een toename van de leveringen van 737 Max en 787 jets.

Elektronische kunst — Aandelen van Electronic Arts stegen met 3,2%, zelfs nadat de uitgever van videogames lager dan verwachte boekingen voor het fiscale tweede kwartaal meldde. De nettowinst bleef jaar op jaar stabiel, ondanks een sterkere dollar die op de boekingen van het bedrijf drukte. EA zei ook dat de nieuwste FIFA-game in de eerste vier weken beter presteert dan de 2022-versie.

Caesars Entertainment — Caesars-aandelen wonnen 2,5% nadat het bedrijf de top- en bottom-line schattingen van analisten voor het laatste kwartaal had verslagen. De resortexploitant meldde ook dat zijn digitale gokactiviteiten winstgevend zijn geworden op een aangepaste basis voor het kwartaal, 12 maanden voor op zijn doelstelling.

Geavanceerde micro-apparaten — De chipmaker zag zijn aandelen met 2% stijgen, ondanks het rapporteren van kwartaalresultaten en het geven van richtlijnen die de verwachtingen van analisten overtroffen. De resultaten van alle vier de bedrijfssegmenten van het bedrijf waren beter dan het bedrijf had genoemd in zijn waarschuwing van oktober en Morgan Stanley herhaalde woensdag zijn overwogen rating voor het aandeel.

— Sarah Min, Alexander Harring, Jesse Pound, Yun Li, Michelle Fox en Carmen Reinicke van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie