Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: TSLA, WAL, TGT

laatste update: 05-2023


Elon Musk, CEO van Tesla, spreekt op 16 mei 2023 met CNBC.

David A Grogan | CNBC

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Tesla — De aandelen stegen met 3,9% na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf de vorige dag. CEO Elon Musk kondigde aan dat het bedrijf later dit jaar zijn eerste Cybertrucks gaat leveren. Musk zei dat hoewel hij een economische neergang verwacht voor de komende 12 maanden, Tesla goed gepositioneerd is voor de lange termijn.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

Westerse Alliantie – Western Alliance knalde 15% nadat de regionale bank zei dat de depositogroei dit kwartaal tot nu toe de $ 2 miljard overtrof op 12 mei. Andere regionale bankaandelen stegen hoger, met Zions Bancorporation laatste 12% gestegen. De SPDR S&P Regional Banking ETF 7,3% toegevoegd.

Doel — De aandelen van de big-box retailer stegen met meer dan 2% nadat het bedrijf de winstverwachtingen van Wall Street voor zijn fiscale eerste kwartaal had overtroffen. De omzet van Target groeide echter nauwelijks van jaar tot jaar, en het winkelend publiek kocht meer benodigdheden. Target zei ook dat het verwacht dat de verkoop in het lopende kwartaal traag zal blijven en dat het een eencijferige daling van de vergelijkbare omzet verwacht.

TJX-bedrijven — Aandelen stonden woensdag iets lager. De detailhandelaar rapporteerde een winstslag voordat de markt openging, met een winst per aandeel van 76 cent, tegenover de 71 cent die verwacht werd door analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. Het overtrof ook de verwachtingen voor vergelijkbare verkopen in het eerste kwartaal, volgens StreetAccount, maar de omzet bleef achter bij de schattingen.

Wynn-resorts — De hotel- en casino-exploitant steeg 7% nadat Barclays het aandeel had opgewaardeerd. Het bedrijf zei dat Wynn meer te winnen heeft bij het herstel van zijn eigendommen in Macao na de pandemie en dat zijn activiteiten in Las Vegas het goed kunnen blijven doen ondanks de verslechterende macro-economische omstandigheden.

EVGo – De leverancier van het EV-laadstation daalde tijdens de middaghandel bijna 16% op het nieuws van een openbare aanbieding van klasse A-aandelen ter waarde van $ 125 miljoen. Eerder op dinsdag begon Stifel met de dekking van EVGo met een koopadvies.

Kyndryl Holdings — Aandelen van de IBM-spin-off daalden met 9,7% door lichte begeleiding. Kyndryl deelde ook een verlies van $ 3,24 per aandeel voor zijn fiscale vierde kwartaal. Dat is meer dan het verlies van $ 1,02 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

Keysight-technologieën — De aandelen stegen met meer dan 7% nadat Keysight Technologies de winstverwachtingen voor het fiscale tweede kwartaal had overtroffen. Het bedrijf gaf ook winstverwachtingen voor de huidige periode af die de schattingen overtroffen.

Doximiteit — Het medische softwarebedrijf verloor 4,8% na zwakke vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Het bedrijf zei voor het eerste fiscale kwartaal tussen $ 106,5 miljoen en $ 107,5 miljoen aan inkomsten en tussen $ 39 miljoen en $ 40 miljoen aan aangepaste EBITDA te verwachten. Beide schattingen waren onder de verwachtingen, waarbij analisten die door StreetAccount werden ondervraagd, een omzet van $ 11,8 miljoen voorspelden en een aangepaste EBITDA van $ 45,4 miljoen. Dat overschaduwde de winst van het bedrijf over het vierde kwartaal, die beter was dan verwacht.

– Yun Li, Tanaya Macheel, Hakyung Kim, Alex Harring, Michelle Fox en Brian Evans van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie