Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: SFIX, TSLA, WE, CPB

laatste update: 03-2023


Het Stitch Fix-logo op een smartphone opgesteld in Hastings-on-Hudson, New York, VS, op zaterdag 5 juni 2021. Stitch Fix Inc. wordt op 7 juni vrijgegeven.

Tiffany Hagler-Geard/ | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Verenigde natuurlijke voedingsmiddelen — Het biologische voedingsbedrijf kelderde met 27% na het publiceren van inkomsten voor het fiscale tweede kwartaal die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het verlaagde ook zijn winstverwachtingen voor het hele jaar en trok zijn financiële doelstellingen voor het boekjaar 2024 in.

steek fix — Het stylingbedrijf zag de aandelen met 10% dalen nadat het een lager dan verwachte omzet voor het laatste kwartaal rapporteerde, evenals een groter dan verwacht verlies.

Brown-Forman Corp — De aandelen van de maker van Jack Daniels daalden met 4,4% nadat het bedrijf een winst rapporteerde voor het laatste kwartaal van 21 cent per aandeel, inclusief een pensioenregeling van $ 27 miljoen.

Tesla — De aandelen van Tesla daalden met meer dan 3% nadat de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration begon met het onderzoeken van twee klachten over stuurwielen die loskwamen van Model Y-voertuigen uit 2023 terwijl het voertuig in beweging was. Berenberg verlaagde ook de rating van aandelen naar houden van kopen.

Westerse aardolie — Het energieaandeel steeg met meer dan 1% nadat uit een nieuwe registratieaanvraag bleek dat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway tijdens de afgelopen handelssessies zijn toch al grote belang in het bedrijf heeft vergroot. Het in Omaha gevestigde conglomeraat kocht vrijdag, maandag en dinsdag bijna 5,8 miljoen aandelen van de oliemaatschappij in een paar transacties, waardoor het belang van Berkshire op 22,2% kwam.

divers — De maker van schoonmaak- en hygiënemerken zoals Dove, Lysol en Air Wick steeg met meer dan 37% nadat het bedrijf ermee instemde om door Solenis in contanten te worden overgenomen in een deal ter waarde van $ 4,6 miljard. De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van het jaar afgerond.

We werken — WeWork-aandelen stegen met meer dan 4% na een rapport van de New York Times, onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen, waarin stond dat het kantoorruimtebedrijf in gesprek is met investeerders om meer geld op te halen en zijn schuld van meer dan $ 3 miljard te herstructureren.

Casey’s algemene winkels — De gemakswinkelketen steeg meer dan 2% ’s middags nadat het bedrijf een grote winstmarge boekte voor het fiscale derde kwartaal en de omzet in lijn was met de verwachtingen. Casey’s meldde ook dat het van plan is dit jaar ongeveer 80 nieuwe winkels te openen.

Campbell Soup Company — De aandelen van Campbell Soup stegen met bijna 2% nadat de winst, de omzet en de marges van het fiscale tweede kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook het middelpunt van zijn omzetgroei en winstverwachtingen voor het volledige jaar.

CrowdStrike — De aandelen van het abonnementssoftwarebedrijf stegen met 2,2% na de winst in het vierde kwartaal en de omzet kwam sterker uit dan verwacht. De omzet van het bedrijf overtrof ook de verwachtingen en kwam uit op $ 637 miljoen, vergeleken met $ 625 miljoen verwacht door Refinitiv-analisten. CrowdStrike bood ook sterke winst- en omzetverwachtingen voor 2023.

– Yun Li, Hakyung Kim en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie