Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: SBNY, DOCU, ORCL

laatste update: 03-2023


Op 13 juni 2022 in Redwood Shores, Californië, staat een bord voor het hoofdkantoor van Oracle.

Justin Sullivan | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op vrijdag.

Allbirds — Aandelen daalden met 40% nadat de resultaten van de schoenenretailer over het vierde kwartaal niet aan de verwachtingen van Wall Street voldeden. Bovendien boekte het bedrijf zijn eerste omzetdaling op jaarbasis. Allbirds kondigde ook een nieuwe bedrijfsstrategie en een opschudding aan. Baird verlaagde eerder het bedrijf na zijn teleurstellende winstrapport.

Orakel — Het aandeel informatietechnologie daalde met 3,2% na een gemengd winstrapport over het derde kwartaal. Oracle boekte een gecorrigeerde winst van $ 1,22 per aandeel, meer dan de $ 1,20 per aandeel verwacht door analisten gepolst door Refinitiv. Maar de omzet kwam lager uit dan verwacht, waarbij het bedrijf $ 12,40 miljard noteerde tegen de $ 12,42 miljard die door analisten was voorspeld.

Karel Schwab – Charles Schwab daalde vrijdag met 7,4%, aangewakkerd door een bredere uitverkoop van beleggers in financiële bedrijven met een zwakkere depositobasis.

DocuSign — De aandelen van het platform voor elektronische handtekeningen daalden met 19%, zelfs nadat de resultaten van het bedrijf in het vierde kwartaal de verwachtingen overtroffen. Nadat DocuSign had aangekondigd dat CFO Cynthia Gaylor later dit jaar zou aftreden. Het aandeel werd ook verlaagd van neutraal naar onderwogen door JPMorgan, dat zijn koersdoel verlaagde onder verwijzing naar verslechterende vraagtrends, potentiële concurrentie van Microsoft en het vertrek van Gaylor.

handtekeningbank — Shares of Signature, een van de belangrijkste banken in de cryptocurrency-industrie, daalde met 23% te midden van een uitverkoop van bankaandelen onder leiding van Silicon Valley Bank, nu op de tweede dag. Eerder op de dag daalden de aandelen van de bank maar liefst 32% en werden ze even stopgezet wegens volatiliteit.

PacWest Bancorp, Bancorp van de Westerse Alliantie, Bank van de Eerste Republiek — Aandelen van de regionale banken boekten grote verliezen tijdens de handelssessie van vrijdag te midden van de grotere uitverkoop op de markt die werd aangewakkerd door Silicon Valley Bank. PacWest daalde met meer dan 30%, Western Alliance verloor meer dan 45% en First Republic daalde met 19%.

Rups — De aandelen van Caterpillar daalden met 3% nadat UBS de industriële gigant had gedegradeerd tot verkoop van neutraal en zei dat het bedrijf overgewaardeerd is.

Gat — De kledingretailer daalde met meer dan 6% nadat het een groot kwartaalverlies boekte, dalende verkopen en een reeks bestuurswisselingen terwijl het op zoek was naar een permanente CEO. Gap rapporteerde volgens Refinitiv ook zwakker dan verwachte verwachtingen voor de omzet in het eerste kwartaal en het volledige jaar.

– Tanaya Macheel, Alex Harring en Hakyung Kim van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie