Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: JPM, GM, XOM

laatste update: 05-2023


NEW YORK, NEW YORK – 24 APRIL: Een persoon loopt langs een bankfiliaal van de First Republic in Manhattan op 24 april 2023 in New York City. De Amerikaanse bank zal haar laatste financiële resultaten bekendmaken, maar de zorgen over kleine en middelgrote banken blijven bestaan ​​na de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) in maart. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)

Spencer Plat | Getty Images Nieuws | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Eerste Republiek, JPMorgan Chase – First Republic-aandelen en werden stopgezet nadat JPMorgan Chase de noodlijdende bank en de meeste van haar activa had overgenomen nadat toezichthouders de controle hadden overgenomen. Het aandeel JPMorgan steeg 2,1%.

Algemene motoren — De automaker won 1,3% nadat Morgan Stanley General Motors opwaardeerde van gelijk gewicht naar overwogen en het aandeel oververkocht noemde.

Noorse cruiselijn — Het cruisebedrijf steeg 8,9% na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Norwegian Cruise Line verhoogde ook haar winstprognose voor het hele jaar gezien de sterke vraag naar reizen.

Exxon Mobil — Aandelen verloren 3,1% na een downgrade van Goldman Sachs van kopen naar neutraal. Het bedrijf zei dat de oliegigant na zijn meerjarige run minder aantrekkelijk was.

PacWest, Zion Bancorp. — Regionale bankaandelen waren maandag volatiel toen investeerders reageerden op de inbeslagname en verkoop van First Republic Bank in het weekend. De aandelen van PacWest daalden bijna 1,1% nadat ze eerder in de sessie waren gestegen. Zions Bancorp daalde meer dan 3,7%, terwijl Western Alliance ongeveer 3% daalde. De SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) daalde met 2,8%.

SoFi-technologieën — De herfinancier van studieleningen daalde met meer dan 12,2% ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 5 cent per aandeel en een omzet van $ 460,16 miljoen tegen consensusschattingen van 7 cent en $ 441 miljoen, volgens Refinitiv. Het management zei maandag echter tijdens de bedrijfsinkomstenoproep dat de vraag naar leningen uit het vierde kwartaal lager zou zijn vanwege de hogere rente.

Comcast — Het media-aandeel won 0,6% nadat Bank of America het media-aandeel opwaardeerde van een neutrale rating na de recente kwartaalresultaten. Analisten zien Comcast als goed gepositioneerd voor een “sterke ommekeer”.

teradata – Het clouddatabasebedrijf steeg met 6% nadat Guggenheim Partners de aandelen had geüpgraded naar kopen van neutraal. Het bedrijf uit Wall Street zei dat Teradata klaar is om de verwachtingen voor klantbehoud te overtreffen en de omzet in zijn cloudsector te laten groeien. Het koersdoel van $ 62 impliceert een stijging van 60%.

Op Halfgeleider — On Semiconductor steeg met 8,9% na het verslaan van de winst- en omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal. Het chipbedrijf rapporteerde een winst per aandeel ex-items van $ 1,19, meer dan de consensusschattingen van $ 1,08 per aandeel, volgens FactSet. Het boekte een omzet van $ 1,96 miljard, meer dan de verwachte $ 1,92 miljard.

Scotts Miracle-Gro — De aandelen stegen met 5,5% nadat Stifel Scotts Miracle-Gro had geüpgraded om uit de wachtstand te kopen en een koersdoel van $80 had vastgesteld, wat een stijging van bijna 20% ten opzichte van de afsluiting van vrijdag impliceert. Stifel-analist W. Andrew Carter zei dat de maker van consumentengazon-, tuin- en ongediertebestrijdingsproducten een “aantrekkelijke opzet voor de aandelen op korte termijn heeft met een margeherstel dat een buitensporige groei van de winst per aandeel mogelijk maakt”.

Wereldwijde betalingen — De aandelen van Global Payments kelderden met 8,6%, ondanks een omzet- en winststijging voor het afgelopen kwartaal toen het betalingstechnologiebedrijf een nieuwe CEO aankondigde met ingang van 1 juni.

Logitech — Logitech-aandelen stegen 2,6% nadat Morgan Stanley het bedrijf had opgewaardeerd van onderwogen naar een gelijke weging, daarbij verwijzend naar een “meer gebalanceerd katalysatorpad” in het verschiet.

Openbaarmaking: Comcast is eigenaar van NBCUniversal, het moederbedrijf van CNBC.

– Sarah Min, Alexander Harring, Brian Evans, Jesse Pound en Yun Li van CNBC droegen bij aan de rapportage

Plaats een reactie