Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: GE, SI, PTN, ETSY

laatste update: 03-2023


jetcityimage | iStock Redactie | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Algemeen Elektrisch — Het aandeel steeg met 6,3% nadat het bedrijf voorafgaand aan zijn investeerdersbijeenkomst een update had gegeven, inclusief de herbevestiging van de vooruitzichten voor 2023 met een eencijferige organische omzetgroei, een aangepaste winst per aandeel van $ 1,60- $ 2 en een vrije kasstroom van $ 3,4 miljard tot $ 4,2 miljard.

Silvergate hoofdstad — De aandelen van de crypto-geldschieter daalden met 23% nadat het bedrijf aankondigde dat het zijn activiteiten zou afbouwen en Silvergate Bank zou liquideren. De bank worstelt al maanden en rapporteerde onder meer een nettoverlies van $ 1 miljard in het vierde kwartaal.

SVB Financieel — De aandelen van de financiële dienstverlener kelderden met 46% nadat het bedrijf zei dat het van plan is $ 1,25 miljard van zijn gewone aandelen en $ 500 miljoen aan depotaandelen aan te bieden. SVB Financial verlaagde ook de verwachtingen voor het eerste kwartaal van het netto-inkomen.

Asana — De aandelen stegen met 19,6% nadat het bedrijf een gecorrigeerd verlies van 15 cent per aandeel voor het vierde kwartaal rapporteerde, minder dan het verlies van 27 cent dat door Refinitiv werd verwacht. De omzet bedroeg $ 150,2 miljoen, meer dan de verwachte $ 145 miljoen. CEO Dustin Moskovitz zei ook dat hij 30 miljoen aandelen kocht.

BJ’s groothandelclub — De aandelen stegen met 5,1% nadat het groothandelsbedrijf een gecorrigeerde winst van $ 1 per aandeel rapporteerde, waarmee StreetAccount’s schatting van 88 cent per aandeel werd overtroffen. Ook de omzet overtrof de verwachtingen.

Duckhorn-portfolio — De luxewijnmaker steeg met 6,3% na het rapporteren van fiscale inkomsten voor het tweede kwartaal die de verwachtingen van Wall Street overtroffen. De omzet kwam uit op $ 103,5 miljoen in vergelijking met de verwachte $ 101,7 miljoen. De aangepaste winst per aandeel kwam met 1 cent boven de schattingen uit op 18 cent.

PayPal — De aandelen van het platform voor betalingstechnologie stegen met 3,5% na de opmerkingen van CEO Daniel Schulman op een conferentie dat het bedrijf kracht ziet die verder gaat dan verwacht in het hele bedrijf. Hij merkte ook op dat discretionaire uitgaven beginnen terug te komen naarmate de inflatie afkoelt.

MongoDB — Het aandeel daalde met 7,9% nadat de aanbieder van het databaseplatform zwakke verwachtingen had gegeven over de inkomsten die beleggers teleurstelden. De winst en omzet van MongoDB over het vierde kwartaal overtroffen echter de verwachtingen van analisten.

Etsy — Aandelen op de online marktplaats daalden met 4,6% na een dubbele afwaardering naar underperformance van buy by Jefferies. Het bedrijf zei dat het bedrijf meer zal moeten uitgeven aan marketing, wat op zijn beurt de EBITDA onder druk zal zetten naarmate het klantverloop toeneemt.

Peloton interactief — De voorraad daalde met 4% nadat de internationale handelscommissie van de VS de invoer verbood van apparaten voor videostreaming die door de fabrikant van fitnessapparatuur waren gemaakt. Een woordvoerder van Peloton vertelde Reuters dat de uitspraak de service voor gebruikers niet zal verstoren. President Joe Biden heeft 60 dagen de tijd om het verbod te herzien voordat het van kracht wordt.

Zwitsers krediet — De in de VS verhandelde aandelen van de Zwitserse bank daalden met ongeveer 2,2% nadat Credit Suisse aankondigde dat het zijn jaarverslag zou uitstellen na ontvangst van opmerkingen van de Securities and Exchange Commission. De zorgen van de toezichthouder hielden verband met herzieningen van kasstroomoverzichten van 2019 en 2020, aldus de bank.

Baidu — Het Chinese internetaandeel verloor 6,1% na een rapport van de Wall Street Journal dat werknemers haast hebben om de deadline te halen voor het ChatGPT-equivalent van het bedrijf, dat nog steeds moeite heeft om enkele basisfuncties uit te voeren.

Algemene motoren – Aandelen van de in Detroit gevestigde automaker daalden met 3% te midden van het nieuws dat het bedrijf een buy-out aanbiedt aan een “meerderheid” van zijn bedienden.

– Alex Harring, Samantha Subin en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie