Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: Carvana, AMD en meer in 2023

laatste update: 03-2023


Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op maandag.

Macy’s flagshipstore op Herald Square in New York, 23 december 2021.

Scott Mill | CNBC

Colgate-Palmolive — De aandelen stegen met 2,8% nadat Morgan Stanley het aandeel opwaardeerde van een gelijk gewicht naar overwogen en het de beste keus noemde in de sector huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Het bedrijf zei dat het aandeel op een goed prijsniveau stond na een recente uitverkoop.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Investeringsclub

Tesla — De aandelen daalden met 2,8% nadat Berenberg zijn winstverwachting voor Tesla voor 2023 met ongeveer 25% had verlaagd als gevolg van de prijsverlagingen van het bedrijf voor zijn elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft de aandelen echter opgewaardeerd om uit de wacht te kopen.

GE HealthCare-technologieën — Het aandeel steeg met 4% nadat het bedrijf zijn eerste winst rapporteerde nadat het als een beursgenoteerd bedrijf was afgesplitst van General Electric. De omzet van GE Healthcare bedroeg $ 4,9 miljard, een stijging van 8% op jaarbasis, en de gecorrigeerde winst per aandeel voor het vierde kwartaal bedroeg $ 1,31.

Ford Motor Bedrijf — De aandelen daalden bijna 1,4% nadat het bedrijf prijsverlagingen aankondigde voor zijn elektrische Mustang Mach-E crossover. De stap in Ford komt nadat Tesla eerder deze maand zei dat het de prijzen zou verlagen om de afnemende vraag tegen te gaan.

Macy’s — Goldman Sachs zei dat Macy’s de best gepositioneerde retailer is en startte de dekking met een koopadvies. Het aandeel steeg 1,8%.

AMC-entertainment — Gewone aandelen van de theaterketen daalden met meer dan 7% nadat AMC in maart een aandeelhoudersvergadering had aangekondigd voor een mogelijke wijziging van de kapitaalstructuur. Tijdens de speciale vergadering kunnen aandeelhouders stemmen over het verhogen van het totale aantal aandelen dat het bedrijf kan uitgeven en over een omgekeerde aandelensplitsing om de preferente aandelen om te zetten in gewone aandelen. De preferente of “APE”-aandelen, die met een grote korting worden verhandeld ten opzichte van de gewone aandelen, stegen met meer dan 16%.

caravan — De aandelen stegen met 28,5% toen een schijnbare short squeeze de belegerde aandelen een boost gaf. Het werd ook kort gepauzeerd in de vroege ochtendhandel vanwege de snelle aanloop.

Modern — De vaccinproducent daalde nog eens 3,2%. De aandelenkoers van het bedrijf is sinds vorige week met ongeveer 7% gedaald, nadat een rapport van Reuters zei dat de Europese Unie in gesprek is met Pfizer en BioNTech om het aantal Covid-19-vaccindoses te verminderen dat het dit jaar wil kopen in ruil voor het betalen van een hogere prijs per dosis.

Geavanceerde micro-apparaten — De aandelen van halfgeleider AMD daalden met 2,1% nadat een hele reeks Wall Street-analisten zeiden dat ze zich zorgen maakten over het aanstaande winstrapport van het bedrijf na de rampzalige release van Intel. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

CNBC’s Hakyung Kim, Jesse Poen, Alex Harring, Carmen Reinicke, Michelle Fox Theobald en Samantha Subin droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie