Aandelen die ’s middags de grootste bewegingen maken: BRK.A, CTLT, TSN, ZS

laatste update: 06-2023


Tyson food vleesproducten worden getoond in deze foto-illustratie in Encinitas, Californië.

Mike Blake| Reuters

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Berkshire Hathaway — De A-aandelen van het conglomeraat stegen met meer dan 1% toen beleggers juichten voor een sterk winstrapport van het bedrijf van Warren Buffett. Op zaterdag rapporteerde Berkshire een stijging van 12,6% in het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal, gedreven door een opleving in de verzekeringsactiviteiten van het conglomeraat. Het aandeel bereikte maandag kort $ 500.000 per stuk.

catalent — De aandelen van Catalent daalden met 25,9% nadat het bedrijf zei dat het de publicatie van zijn fiscale resultaten over het derde kwartaal zal uitstellen en aanzienlijke bezuinigingen op zijn vooruitzichten voor 2023 verwacht.

Tyson-voedsel — De aandelen kelderden met 16,4% nadat het voedselproductiebedrijf een onverwacht verlies boekte voor het afgelopen kwartaal en zijn omzetvooruitzichten voor het jaar verlaagde. Tyson Foods zei nu dat het voor het jaar tussen de $ 53 miljard en $ 54 miljard aan inkomsten verwacht.

Zscaler — Het aandeel cloudbeveiliging steeg met 20,6% op basis van sterke voorlopige inkomsten en prognoses voor het hele jaar. Voorlopige inkomsten, non-GAAP bedrijfsinkomsten en facturen voor het derde kwartaal van het bedrijf lagen allemaal boven de respectievelijke consensusschattingen van analisten die door FactSet werden ondervraagd. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachting voor het hele jaar.

Westerse aardolie — Het energieaandeel daalde met bijna 3% nadat Warren Buffett de speculatie dat Berkshire Hathaway de volledige controle over de oliegigant zou krijgen, omverwierp. Hij zei dat hij niet weet wat Berkshire ermee zou doen. Het “Oracle of Omaha” heeft een belang van 23,5% verworven, terwijl het goedkeuring heeft gekregen om tot 50% van het bedrijf te kopen.

Pac West – Het regionale bankaandeel hield maandag vast aan een winst van ongeveer 3,7%. De aandelen openden bijna 30% hoger nadat PacWest zijn dividend had verlaagd, maar zei dat zijn bedrijf nog steeds “fundamenteel gezond” was. Andere regionale bankaandelen gaven ook enkele vroege winsten op, waarbij Western Alliance minder dan 1% steeg, ondanks herhaalde aankopen bij Janney.

Zes vlaggen — Six Flags steeg 18,6% nadat het regionale themaparkbedrijf de verwachtingen van analisten in het eerste kwartaal overtrof. Six Flags rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies van 84 cent per aandeel, vergeleken met de verwachtingen van een verlies per aandeel van 89 cent, volgens FactSet. Six Flags boekte een omzet van $ 142,2 miljoen, meer dan de verwachting van $ 132,6 miljoen, waarbij CEO Selim Bassoul de resultaten “bewijspunten” noemde dat zijn nieuwe strategie werkt.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen — De aandelen stegen met 3,5% nadat JPMorgan het aandeel had opgewaardeerd van neutraal naar overwogen. Het bedrijf noemde de verbeterende balans van American en de blootstelling aan internationale reizen als pluspunten, te midden van een langdurige verschuiving die de “Big 3” -luchtvaartmaatschappijen – American, Delta en United – bevoordeelt ten opzichte van prijsvechters.

gereisd — De aandelen stegen met bijna 6% nadat het farmaceutische bedrijf de winstverwachtingen overtrof en de verwachtingen voor het hele jaar opnieuw bevestigde, waardoor beleggers tegenvallende inkomsten over het hoofd zagen. Viatris boekte $ 932,9 miljoen aan aangepast nettoresultaat voor het eerste kwartaal, waarmee het de consensusschatting van $ 835,8 miljoen overtrof van analisten ondervraagd door FactSet. Maar de omzet kwam uit op $ 3,72 miljard, minder dan de $ 3,8 miljard voorspeld door Wall Street.

AMC-entertainment — De bioscoopketen en favoriete meme-aandelen voegden 0,2% toe. Het bedrijf maakte afgelopen weekend bekend dat het een overeenkomst om een ​​class action-rechtszaak met aandeelhouders te schikken over een voorgestelde omzetting van AMC Preferred Equity Units in gewone aandelen van het bedrijf.

Fortinet — Aandelen van het cyberbeveiligingsbedrijf wonnen 2,3% toen Bank of America aandelen opwaardeerde om te kopen. De bank noemde de “sterke fundamenten” van het bedrijf na haar laatste kwartaalrapport, naast een “aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van de concurrentie”. Het aandeel Fortinet is tot nu toe met bijna 35% gestegen.

Scotts Miracle-Gro — De aandelen stegen met meer dan 9% nadat JPMorgan het kunstmestbedrijf had opgewaardeerd van neutraal naar overwogen. De bank noemde de aandelen op het huidige niveau een “zeer redelijke investering”.

– CNBC’s Hakyung Kim, Alex Harring, Yun Li, Michelle Fox, Sarah Min, Brian Evans en Jesse Pound droegen bij aan rapportagePlaats een reactie