Aandelen die na uren enorm stijgen: SNAP, EA, AMD, WDC in 2023

laatste update: 03-2023


Het Snapchat-logo dat op een telefoonscherm wordt weergegeven, is te zien met een laptop op de achtergrond op deze illustratiefoto, gemaakt in Krakau, Polen op 10 augustus 2022.

Jakub Porzycki | Nurfoto | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in de handel buiten kantooruren.

Snap – Aandelen van socialmediabedrijf Snap zakten 14% nadat het bedrijf kwartaalomzet rapporteerde die lager was dan Wall Street had verwacht. De aangepaste winst per aandeel bedroeg $ 0,14 op een omzet van $ 1,30 miljard. Analisten verwachtten $ 0,11 aan gecorrigeerde inkomsten op $ 1,31 miljard aan inkomsten, per Refinitiv. Het bedrijf deed geen prognose voor het komende jaar. Aandelen van Meta daalde ook 1,4% en Pinterest daalde met 1,8%.

Elektronische kunst – Aandelen van entertainmentbedrijf Electronic Arts daalden met 6,7% nadat het bedrijf een omzet van $2,34 miljard rapporteerde, minder dan de $2,51 miljard die analisten hadden verwacht, volgens Refinitiv. Het bedrijf zei ook dat het verwacht dat de boekingen in de toekomst lager zullen zijn dan eerder verwacht.

Western Digital – Western Digital daalde met 5,6% na een kwartaalomzet van 3,11 miljard dollar, meer dan analisten schatten 2,99 miljard dollar, volgens Refinitiv. Het bedrijf zei dat het verwacht dat de omzet in het komende kwartaal lager zal zijn dan eerder verwacht.

Match groep – De aandelen van Match Group daalden met 7,6% nadat het bedrijf een kwartaalomzet van $ 786 miljoen rapporteerde, minder dan de $ 787 miljoen die Wall Street verwachtte, volgens Refinitiv. Het bedrijf had ook een verlies van $ 0,30 per aandeel dat niet meteen vergelijkbaar was met het voorgaande kwartaal. Match zei dat de omzet in het eerste kwartaal waarschijnlijk lager zal zijn dan verwacht.

Geavanceerde micro-apparaten – De aandelen van AMD stegen met 3% nadat het bedrijf winst rapporteerde die hoger was dan de verkoop- en winstverwachtingen van Wall Street. De chipmaker had volgens Refinitiv een aangepaste winst per aandeel van $ 0,69 op $ 5,6 miljard aan inkomsten, waar analisten $ 0,67 per aangepast aandeel verwachtten en $ 5,5 miljard aan inkomsten. Toch zei het bedrijf te verwachten dat de omzet in het eerste kwartaal zal dalen.

Plaats een reactie