Aandelen die grote premarket verplaatsen: NVDA, FDX, FRC

laatste update: 03-2023


Nvidia’s A100 GPU, gebruikt om ChatGPT en andere generatieve AI te trainen, wordt op 9 februari 2023 getoond in het democentrum van het hoofdkantoor van Nvidia in Santa Clara, CA.

Katie Tarasov

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

FedEx — De aandelen stegen met 11,6% nadat de cijfers van het bedrijf over het derde kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. FedEx rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 3,41 per aandeel, waarmee het de consensusprognose van Refinitiv van $ 2,73 per aandeel overtrof. Het bedrijf verhoogde ook zijn winstprognose voor het hele jaar.

Zwitsers krediet — De in de VS verhandelde aandelen van de Zwitserse bank daalden met 4,1% tijdens de voorbeurshandel. Credit Suisse-aandelen hebben een volatiele week achter de rug nadat de grootste investeerder had aangekondigd geen aanvullende financiering aan de bank te zullen verstrekken. Het aandeel steeg donderdag kort nadat Credit Suisse aankondigde dat het tot $ 50 miljard frank ($ 54 miljard) zou lenen van de Zwitserse Nationale Bank. Aandelen zijn tot nu toe bijna 29% gedaald.

Nvidia – Het chipaandeel won vóór de bel meer dan 2% na een upgrade naar overwogen door Morgan Stanley. Het bedrijf uit Wall Street haalde de aanhoudende rugwind aan van de groeiende druk op kunstmatige intelligentie.

Bank van de Eerste Republiek — De aandelen van de bank daalden met 13,3% tijdens de voorbeurshandel. Op donderdag steeg het aandeel bijna 10% toen een groep van 11 banken, waaronder Bank of America en Goldman Sachs, overeenkwam om $ 30 miljard in First Republic te storten. Aandelen van Zions Bancorp, Comerica en KeyCorp, een van de regionale banken die deze week een klap op hun aandelen zagen, zag ook aandelen dalen met respectievelijk 2,7%, 1,3% en 1,6%.

Bommel – Bumble-aandelen stegen met 1% vóór de bel nadat Citi begon met berichtgeving over de maker van de datingapp met een koopadvies, en zei dat het aandeel meer dan 20% zou kunnen stijgen als het marktaandeel verovert.

Ontdekking van Warner Bros — De aandelen van het mediabedrijf stegen met 4,2% nadat Wolfe Research het had opgewaardeerd om beter te presteren. Het bedrijf verwacht dat Warner Bros Discovery-aandelen de komende maanden met meer dan 40% zullen stijgen. Wells Fargo verhoogde ook het aandeel naar overwogen van gelijk gewicht, waarbij hij opmerkte: “Hoewel recente macro-gebeurtenissen aandelen met hefboomwerking misschien slechter doen lijken, zijn we positiever gestemd over WBD vanwege synergieën + uitvoering.”

– Samantha Subin van CNBC droeg bij aan rapportage

Plaats een reactie