Aandelen die groot worden na de bel: FSLR, AMC, NVAX

laatste update: 03-2023


Een arbeider installeert fotovoltaïsche zonnepanelen van First Solar Inc. bij het Agua Caliente Solar Project in Yuma County, Arizona.

Jozua Lot | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in de handel buiten kantooruren.

Eerste zonne-energie — Het aandeel zonne-energie won 3,6%. Het bedrijf rapporteerde in het vierde kwartaal een verlies van 7 cent per aandeel vergeleken met een verlies van 17 cent per aandeel dat door analisten was voorspeld, volgens FactSet. De omzet kwam in lijn met de verwachtingen op $ 1 miljard. Het bedrijf heeft voor het hele jaar een verwachting afgegeven die de verwachtingen over de winst en omzet per aandeel overtrof.

AMC-entertainment – Aandelen van de meme-stock schat daalden met minder dan 1%. Het bedrijf boekte een groter dan verwacht verlies van 26 cent per aandeel voor het vierde kwartaal, vergeleken met het verlies van 21 cent per aandeel dat werd voorspeld door analisten die door Refinitiv werden ondervraagd. AMC rapporteerde ook een omzet in het vierde kwartaal van $ 991 miljoen, terwijl analisten een omzet van $ 978 miljoen verwachtten.

Novavax — Het biotechnologiebedrijf kelderde 24% nadat het bedrijf twijfels had over zijn vermogen om in bedrijf te blijven. Het bedrijf verloor $ 2,28 per aandeel, veel groter dan het verlies van $ 1,01 per aandeel dat werd verwacht door analisten gepolst door FactSet. De omzet kwam ook onder de verwachtingen uit op $ 357,4 miljoen, vergeleken met $ 383,1 miljoen verwacht.

Riviaans — Aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen daalden bijna 7% na een rapport met gemengde inkomsten. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerd verlies van $ 1,73 per aandeel, vergeleken met de prognoses van analisten voor een verlies van $ 1,94 per aandeel, aldus Refinitiv. De omzet kwam met $ 663 miljoen lager uit dan verwacht, vergeleken met de verwachting van $ 742,4 miljoen van analisten.

Monsterlijke drank — De drankenproducent zakte 6% nadat de omzet en de winst per aandeel onder de respectievelijke consensusschattingen van door FactSet ondervraagde analisten waren gerapporteerd. De winst per aandeel kwam uit op 57 cent, 6 cent onder de consensusschatting. De omzet voor het kwartaal bedroeg $ 1,51 miljard, minder dan de $ 1,6 miljard van FactSet. Het bedrijf kondigde ook een twee-op-een aandelensplitsing aan.

PK — Aandelen van de rekengigant 2% hoger. Het bedrijf publiceerde een gemengd winstrapport, waarbij HP de verwachtingen van analisten die door Refinitiv werden ondervraagd over de winst overtrof, terwijl het inkomsten misliep. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 75 cent, een cent boven de schatting van Street. De omzet kwam uit op $ 13,83 miljard, wat minder is dan de verwachte $ 14,12 miljard.

– Darla Mercado van CNBC droeg bij aan rapportage

Plaats een reactie