Aandelen die de grootste premarket-bewegingen maken: NVDA, BBY, SNOW, CCL


Het logo van Nvidia gezien op het hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, mei 2022.

NVIDIA | via Reuters

Bekijk de bedrijven die donderdag de grootste stappen zetten in de premarket-handel.

Nvidia — De aandelen stegen met 28% nadat de chipmaker blockbuster-inkomsten rapporteerde. Nvidia zei dat het een “gigantisch recordjaar” verwachtte en voorspelde een omzet van $ 11 miljard in het tweede kwartaal, meer dan 50% hoger dan de schattingen van analisten.

Beste koop — Aandelen van de elektronicaretailer wonnen bijna 5% in premarket-handel nadat het bedrijf een winst van $ 1,15 per aandeel exclusief items in het eerste kwartaal boekte, wat volgens Refinitiv de door analisten verwachte $ 1,11 overtreft. De omzet van $ 9,47 miljard lag onder de verwachte $ 9,52 miljard.

Sneeuwvlok — Het cloudcomputingbedrijf daalde met ongeveer 13% als gevolg van de zwakker dan verwachte omzetverwachtingen van het bedrijf voor het tweede kwartaal. Volgens Refinitiv versloeg Snowflake echter de schattingen van analisten voor de winst en omzet in het eerste kwartaal toen het woensdag na de bel rapporteerde.

Amerikaanse Eagle Outfitters — Het aandeel verloor bijna 20% in premarket-handel nadat de detailhandelaar zei te verwachten dat de omzet in het tweede kwartaal zal dalen. American Eagle Outfitters boekte ook een winst per aandeel in het eerste kwartaal in lijn met schattingen en een omzet die iets boven de verwachtingen lag.

Carnaval — De cruisemaatschappij voegde 2,3% toe na een upgrade om te kopen van neutraal door Citi. Het bedrijf zei dat Carnival zich op een keerpunt op zijn balans bevindt in een tijd waarin investeerders meer geïnteresseerd lijken in de cruiseruimte.

schotel netwerk — Aandelen daalden met 2,7% in de premarket nadat ze door Citi waren verlaagd naar neutraal vanaf woensdag kopen. Het bedrijf uit Wall Street noemde de aanzienlijke kapitaalbehoeften van Dish in combinatie met de daling van de marktwaarde van zijn effecten.

Geld boom — De aandelen van de discountretailer daalden met 11% in premarket-handel nadat Dollar Tree krimpende marges voor het eerste kwartaal rapporteerde. De brutowinst daalde met 4,7% terwijl de netto-omzet met 6,1% toenam. De gecorrigeerde winst per aandeel van het bedrijf voor het eerste kwartaal van $ 1,47 lag volgens StreetAccount onder de schattingen van analisten van $ 1,52.

C3.ai, Palantir-technologieën — De AI-aandelen stegen dankzij de inkomsten van Nvidia, waarbij C3.ai 14% steeg en Palantir Technologies bijna 10% won.

Geavanceerde micro-apparaten, Taiwanese halfgeleider — De halfgeleideraandelen volgden Nvidia hoger in premarket-handel, waarbij AMD ongeveer 9% toevoegde en Taiwan Semiconductor bijna 7%.

– Alex Harring, Tanaya Macheel en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan rapportage.

Plaats een reactie