Aandelen die de grootste premarket-bewegingen maken: Disney, Logitech en meer

laatste update: 02-2023


In deze foto-illustratie wordt het Disney+-logo weergegeven op het scherm van een smartphone.

SOPA-afbeeldingen | LichtRocket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen in premarket-handel.

Disney – Disney-aandelen stegen meer dan 1% in de vroege ochtendhandel nadat het bedrijf de onafhankelijke bestuurder Mark Parker tot voorzitter van de raad van bestuur had gekozen. Het verzette zich ook tegen de poging van activistische investeerder Nelson Peltz om lid te worden van het bestuur terwijl de twee partijen zich voorbereiden op een proxy-strijd.

Bedbad & daarbuiten — De detailhandelaar ging premarket met 16% vooruit en bleef stijgen nadat een handvol meme-aandelen woensdag stegen. Het aandeel steeg tijdens de sessie van woensdag met bijna 69%.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen — De luchtvaartmaatschappij won 5% na het opheffen van de verwachtingen voor het vierde kwartaal, daarbij verwijzend naar een sterke vraag en hoge tarieven. De omzetprognose van American steeg in 2019 met maar liefst 17%, vergeleken met een eerdere stijging van 11% tot 13%. Andere luchtvaartmaatschappijen wonnen sympathie, waarbij United, Delta en Southwest tussen de 1,5% en 2% stegen.

Logitech — De maker van muizen en toetsenborden kelderde met 16% nadat het de winstverwachtingen voor het afgelopen kwartaal niet had gehaald en zijn verkoopvooruitzichten had verlaagd.

Netflixen — De streaminggigant won 1,4% na een upgrade door Jeffries om uit de wacht te kopen. Het Wall Street-bedrijf, dat ook zijn koersdoel verhoogde van $ 310 naar $ 385, zei dat de lancering van zijn op advertenties gebaseerde aanbod en het optreden tegen het stelen van wachtwoorden de inkomsten en EBTIDA boven de schattingen zal doen stijgen.

Anheuser-Busch InBev – Aandelen verloren 2,5% premarket nadat UBS de brouwer stopte om te verkopen, daarbij verwijzend naar zwakte in China en consumenten die naar sterke drank in plaats van bier grijpen.

Jaar — Het streamingaandeel daalde met 3,8% nadat Jefferies degradeerde naar een underperform-rating en zei dat consensusschattingen geen rekening houden met een vertragende advertentiemarkt.

Cleveland Cliffs — De staalproducent won 2,6% na een upgrade door Morgan Stanley naar overwogen van een gelijk gewicht, zeggend dat aandelen 35% kunnen stijgen.

KB Thuis — Aandelen daalden met 3,4% nadat de huizenbouwer schattingen voor het afgelopen kwartaal op de bovenste en onderste regel had gemist. De winst van KB Home over het vierde kwartaal van $ 2,47 per aandeel op $ 1,94 miljard aan inkomsten bleef achter bij de schattingen van analisten van $ 2,86 per aandeel op een omzet van $ 1,98 miljard.

Spotify – De aandelen van het audiostreamingbedrijf daalden premarket met ongeveer 2% na een downgrade naar hold van buy bij Jefferies, die zei dat het verwacht dat de groeimarges van Spotify de komende twee jaar onder de verwachtingen van Wall Street zullen vallen.

Cinemark – Aandelen stegen 1,9% na een opwaardering door analisten van JPMorgan naar een overwogen rating. De bank zei dat de filmketen er aantrekkelijk uitziet na de recente daling.

– Carmen Reinicke, Michelle Fox, Jesse Pound, Tanaya Macheel en Alex Harring van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie