Aandelen die de grootste premarket-bewegingen maken: CRWD, OXY, TSLA

laatste update: 03-2023


CrowdStrike IPO op de Nasdaq-beurs 12 juni 2019.

Bron: Nasdaq

Dit zijn de aandelen die opvallende bewegingen maken in premarket-handel op woensdag 8 maart.

CrowdStrike — De aandelen van het cyberbeveiligingsbedrijf stegen met meer dan 6% in premarket-handel na een sterker dan verwacht rapport voor het vierde kwartaal. CrowdStrike genereerde 47 cent winst per aandeel op $ 637 miljoen aan inkomsten. Door Refinitiv ondervraagde analisten hadden 43 cent op een omzet van $ 625 miljoen ingetekend. De vrije kasstroom steeg dit kwartaal tot meer dan $ 200 miljoen.

Occidental Petroleum – Het energieaandeel steeg bijna 3% in premarket-handel nadat een nieuwe registratieaanvraag aantoonde dat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway tijdens de afgelopen handelssessies zijn toch al grote belang in het bedrijf heeft vergroot. Het in Omaha gevestigde conglomeraat kocht bijna 5,8 miljoen aandelen van de oliemaatschappij in een paar afzonderlijke transacties op vrijdag, maandag en dinsdag, wat de eerste keer was dat het “Oracle of Omaha” zijn weddenschap verhoogde sinds september.

steek fix — De aandelen van het kledingbedrijf daalden met meer dan 10% nadat Stitch Fix een groter dan verwacht verlies rapporteerde voor het tweede kwartaal. Het bedrijf verloor 58 cent per aandeel, terwijl door Refinitiv ondervraagde analisten een verlies van 34 cent per aandeel hadden verwacht. Stitch Fix rapporteerde zijn eerste kwartaal met een positieve vrije kasstroom in meer dan een jaar.

Tesla — De aandelen van de autofabrikant daalden met minder dan 1% in premarket-handel nadat Tesla was gedegradeerd tot vasthouden van kopen in Berenberg. De investeringsmaatschappij zei dat er “minder ruimte is voor teleurstelling” na een hete start van het jaar voor de aandelen van Tesla.

Maxeon Solar-technologieën — De aandelen van het in Singapore gevestigde bedrijf voor zonnepanelen stegen met bijna 15% in premarket-handel na het rapport over het vierde kwartaal van het bedrijf. Hoewel het verlies per aandeel van Maxeon groter was dan verwacht, overtroffen de inkomsten volgens StreetAccount de schattingen van analisten, net als de aangepaste EBITDA-marges.

Cricut — De aandelen van het bedrijf voor slimme snijmachines stegen met meer dan 7% nadat Cricut in het vierde kwartaal een groei van meer dan 20% in gebruikers en betaalde abonnees rapporteerde. De omzet van Cricut daalde jaar na jaar, maar de brutomarge nam toe.

Atlantica duurzame infrastructuur — Aandelen van het in het VK gevestigde infrastructuurbedrijf stegen met 2% na een upgrade van Bank of America. De investeringsmaatschappij zei dat Atlantica bezig is met een strategische evaluatie die waarde voor aandeelhouders zou kunnen ontsluiten.

Nordström — De winkelvoorraad steeg met meer dan 2% na een upgrade om te kopen bij Argus Research. De investeringsmaatschappij zei dat Nordstrom de onrendabele delen van zijn bedrijf heeft afgestoten en nu een gezond voordeel heeft.

— Yun Li van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Plaats een reactie