AANDELEN DALEN FLINK! MISSCHIEN NU VERKOPEN?! in 2023

laatste update: 11-2023


Aandelen dalen flink! De Fed is hawkish en verwacht dit jaar nog eens rentes te gaan verhogen, wat de beurs niet leuk vindt. Zal de beurs nog meer dalen? Is het misschien goed om nu te verkopen?

Link naar de nieuwe Patreon en Discord:

#aandelen
#investeren
#beleggen
aandelen verkopen
aandelen dalen
aandelen crash
beurscrash
aandelen nu verkopen
verkopen of bijkopen
rentes
fed
renteverhoging
adyen aandelen
adyen daling
adyen crash
beleggen
investeren

Portfolio dividend tracker:
Instagram:
Patreon en Discord:

Disclaimer
=========
Ik ben geen (financieel) adviseur, doe dus altijd zelf onderzoek. De videos op dit kanaal zijn voor educatieve doeleinden.

30 gedachten over “AANDELEN DALEN FLINK! MISSCHIEN NU VERKOPEN?! in 2023”

 1. Mooie koop momenten vandaag.
  Bij mij vandaag weer mijn openstaande HIMS uitgevoerd.

  Wat ik wel denk voor veel beginnende beleggers.. ''all in'' met hun geld, maar zodra de aandelen zakken hebben ze geen cash om bij te kopen wat misschien het gevoel versterkt dat ze alles kwijt (kunnen) raken.. en daarom sneller hun positie sluiten om niet ''alles'' kwijt te zijn..

  Zodra mensen een cash positie hebben dan is de mindset ook anders lijkt het wel… Dan wil je juist dat het zakt om stevig bij te kopen. Maar dat is wat ik denk tenminste.

  Geniet van je weekendje weg!

 2. Heel eerlijk bewerkt of niet uw video's blijven even goed en uitdagend om naar te kijken! Spontane video's vind ik net veel aangenamer.

 3. Heel erg bedankt dat je ons bewust maakt en gerust stelt na deze rode week. Je hoeft helemaal niet te editen als je het mij vraagt. Het gaat lekker op deze manier πŸ‘ŒπŸ» Spontaan live gaan en spontaan een filmpje maken πŸ‘πŸ» Ik ben zeer tevreden en anderen vast ook 😁 van mij mag je zo lekker door blijven gaan πŸ’ͺ🏻

 4. Ik dacht volgensmij onder Yahoo Finance gelezen dat de Fed specifieker geworden over het langer hoog houden van rentes, namelijk 3 jaar. Klopt dat? Want dat is echt pijnlijk en een logische reden voor daling

 5. Beter kopen. Daar wordt je op den duur alleen maar beter van.

 6. Hey ik weet niet of dit de juiste plek is om advies te vragen, maar ik merk dat jij de comments leest en deze vraag past opzich wel leuk bij dit onderwerp.
  Ik heb tijdens de coronacrisiseen positie (ongeveer 7/8% van protefolio) in just eat aangenomen tegen 50euro/aandeel. Omdat ik verwacht had dat het vaccin meer gestest zou worden voordat het uitgerold werd (niet het geval).
  Aandeel is natuurlijk compleet weggevallen maar zit nog in mn portfolio. Ik wil er eigenlijk niet zo veel verlies op pakken maar zie het ook niet binnenkort terug bouncen.

  Hoe kijk jij naar just eat, want ik twijfel? of heb je hier in het verleden misschien al eens een video over gemaakt?

 7. Goed om te zien dat je de verantwoordelijkheid voelt om een video te maken voor de beginnende beleggers. Jullie zijn allemaal goed op weg. Leer echt van je foute en kom over een tijd terug en laat dan zien dat je begint winstgevend te worden. Denk aan het langer termijn.

 8. Dank je wel voor deze reminder! Ik was vorig jaar begonnen en maak nu voor het eerst zo'n harde daling mee. Ik behaalde goede rendement, maar heb echt alles weer ingeleverd en sta voor het eerst dik in het rood. Nu begint de emoties de overhand te nemen, maar verschijnt ineens je filmpje in m'n feed. Ik heb nog niets verkocht maar zal dit, na het bekijken van je filmpje zeker niet doen. Ik heb vertrouwen in de aandelen die ik heb gekocht en zal zeker weer bijkopen wanneer het nog meer zakt. Ik heb in de afgelopen jaar goed geleerd wat voor soort belegger ik ben en welke fouten ik heb gemaakt. Ik had Adyen ook aangeschaft bij de 750 en dat blijft ook maar zakken. Bijkopen dus πŸ˜‰

 9. Zoals gezegd beste canal in het Nederlands over aandelen en investeren !

 10. De markt is de enige plek dat mensen niet gelukkig zijn als de prijzen dalen en producten ( aandelen) goedkoper kunnen kopen. De enige probleem is dat je moet wel wat cash hebben om die aandelen te kopen als die goedkoper zijn. Wel een beetje lastig denk ik, het truckje is: heb altijd wat cash klaar staan. En als de market omlaag gaat dan koop! De market kan omlaag gaan maar die gaat altijd (op de lange termijn) in het algemeen weer hoog.

 11. Bedankt voor de video, ik kijk graag even naar jouw video's als de beurs aan het zakken is, het geeft toch een beetje extra geruststelling.

  Ik zelf koop gewoon iedere maand dus in theorie is het juist fijner als de beurs lager staat want dan kan ik meer kopen, maar toch vind ik het ook leuker als alles in het groen staat dan in het rood.

  Daarom is het belangrijk een goed plan te maken en je er met discipline aan te houden.

 12. Wanneer je een aandeel hebt en het verliest 80% van zijn waarde, maw hij is nog maar 20% waard. Als dit aandeel dan elke dag met 1% stijgt dan kost het je 400 dagen voordat je weer je initiele waarde hebt. Toch best lastig. πŸ˜‰ In die zin kun je beter ofwel bijkopen of starten met ETFs.

 13. Momenteel is het even rustig blijven en niets doen. Als je merkt dat je paniek voelt, kun je overwegen om minder te beleggen. Beleggen blijft risicovol. Het wordt altijd voorgespiegeld als een zekere manier om je geld te laten groeien. Maar dat valt best tegen, zelfs met ETF's. Alleen op de heel lange termijn heb je vrij grote zekerheid dat je geen geld verliest. Maar dat wil zeker niet zeggen dat je mooie rendementen maakt. Zeker als je niet veel geld c.q. inkomsten hebt, is er niets mis mee om je geld gewoon op te sparen.

 14. Dank je wel voor je leuke video weer! Prima gedaan zo zonder editten. Lekker houden zo dus. Geniet van je weekend!

 15. Zou je ons een keer mee willen nemen in hoe jij onderzoek doet naar of een aandeel interessant is? En welke aspecten voor jou doorslaggevend zijn?

 16. Goede video, een Nederlands aandeel zoals ASML zou ik een mooie toevoeging vinden.

  Palantir ook een mooie om in de gaten te blijven houden, ook onlangs gehoord van Safety Shot. Nog niet naar de cijfers gekeken maar een interessant business model.

 17. hoe roder de beurs is hoe liever mij het is. kijk er meestal niet zo naar omdat ik voor de lange termijn beleg. zag vandaag bij toeval in de app dat het lekker naar beneden ging en heb er gelijk maar een paar aandelen bij gekocht .

 18. Alles op de laatste minuut op vrijdag nog even onderuit. Wat een emotionele achtbaan rit.

Reacties zijn gesloten.