Aandelen bewegen grote middag: PLTR, NVDA, CAR in 2023

laatste update: 03-2023


Nvidia heeft succes gevonden in China door autochips te verkopen aan de elektrische autobedrijven van het land. Maar de Amerikaanse halfgeleidergigant mag sommige producten niet naar China sturen. Tot dusver lijken fabrikanten van elektrische voertuigen niet te worden beïnvloed.

Budrul Chukrut | Sopa-afbeeldingen | Lichtraket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel op dinsdag:

Palantir — De aandelenkoers van het softwarebedrijf steeg met 13%. De actie komt een dag nadat Palantir meldde dat het in het vierde kwartaal, het eerste kwartaal met positieve GAAP-inkomsten, winst maakte van $ 31 miljoen. De omzet van Palantir was ook sterker dan verwacht, met een jaar-op-jaar stijging van 18% voor het kwartaal, terwijl de commerciële omzet in de VS met 12% toenam.

Eerste zonne-energie — De aandelen van het zonne-energiebedrijf daalden met 2,7% nadat ze door Evercore ISI waren gedowngraded naar in lijn van outperform. De Wall Street-firma zei dat de recente wind in de rug mogelijk al volledig in het aandeel is ingeprijsd. Het koersdoel van het bedrijf impliceert een daling van 6% vanaf de afsluiting van maandag.

Krantenbegroting — De aandelen stegen met 6,5% nadat Avis de verwachtingen overtrof in zijn laatste kwartaalrapport. Het autoverhuurbedrijf rapporteerde een aangepaste winst van $ 10,46 per aandeel, veel hoger dan de voorspelde $ 6,79, volgens consensusschattingen van Refinitiv. Het boekte een omzet van $ 2,77 miljard, beter dan de verwachte $ 2,69 miljard.

Nvidia — Het halfgeleideraandeel steeg met 3,4% nadat Bank of America haar koersdoel voor het bedrijf verhoogde van $215 naar $255 per aandeel en zei dat het goed gepositioneerd is om de ‘AI-wapenwedloop’ te leiden.

Ecolab — De aandelen stegen met 5% nadat het chemiebedrijf een hoger dan verwachte winst rapporteerde van $ 1,27 per aandeel, exclusief items, waarmee het de schatting van analisten van $ 1,25 per aandeel overtrof, aldus FactSet. Ecolab rapporteerde een nettowinst van $ 264,4 miljoen voor het vierde kwartaal.

Westerse aardolie — Het energieaandeel won meer dan 1% nadat Goldman Sachs Occidental Petroleum had opgewaardeerd van neutraal naar aanleiding van de recente underperformance van de aandelen. Het bedrijf uit Wall Street zei dat de huidige waardering moeilijk te verzoenen is met de kwaliteit van de onderliggende activa en de cashflow gedurende een cyclus.

Synopsie — De aandelenkoers van het softwarebedrijf steeg tijdens de middaghandel met 3%, voorafgaand aan de geplande winstpublicatie op woensdag.

Zoetis — De aandelen stegen met meer dan 5% nadat het diergeneesmiddelbedrijf $ 1,15 aan aangepaste winst per aandeel rapporteerde, wat overeenkomt met de schattingen van analisten, volgens FactSet. De omzet van Zoetis was iets hoger dan verwacht.

Palo Alto-netwerken — Aandelen voegden ongeveer 1,5% toe nadat Goldman Sachs de dekking van de cyberbeveiligingsaandelen begon met een koopadvies. Het bedrijf zei dat de diversificatiestrategieën van Palo Alto het aandeel in de toekomst zouden kunnen helpen.

Cadansontwerpsystemen — Het softwareaandeel steeg met 5,3%, het bedrijf versloeg de schattingen op de bovenste en onderste regel voor het vierde kwartaal, volgens FactSet. Cadence overtrof ook de verwachtingen van analisten over de verwachtingen voor het eerste kwartaal en het volledige jaar 2023.

Arista-netwerken — De aandelen stegen met 2,4% tijdens de middaghandelsessie van dinsdag nadat het bedrijf maandag de winst en omzet over het vierde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van Wall Street overtroffen.

– Yun Li, Alex Harring, Sarah Min en Michelle Fox Theobald van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie