Aandelen bewegen grote middag: PACW, DKNG, PFE, FL

laatste update: 06-2023


Pacific Western Bank-bewegwijzering wordt getoond buiten een bankfiliaal in Beverly Hills, Californië, 4 mei 2023.

Patrick T. Fallon | AFP | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

PacWest Bancorp — De aandelen stegen met 14%. De op de voet gevolgde regionale bank verkocht voor ongeveer $ 2,6 miljard aan bouwleningen aan een dochteronderneming van Kennedy-Wilson Holdings.

gerelateerd beleggingsnieuws

CNBC Pro

ontwerpkoningen — De aandelen van het platform voor sportgokken stegen met 8% tijdens de middaghandel. Eerder op maandag verhoogde UBS het aandeel van neutraal naar kopen vanwege sterke groei in nieuwe staten.

Zions Bancorporation — De bankaandelen stegen met 6,7% nadat Hovde Group begon met dekking van Zions op outperform, met een koersdoel van $ 40, volgens FactSet. Dat is ongeveer 49% hoger dan waar de aandelen vrijdag sloten.

Pfizer — Pfizer-aandelen stegen meer dan 3% nadat een collegiaal getoetste studie zei dat een oraal medicijn van Pfizer voor gewichtsverlies vergelijkbare en snellere resultaten liet zien dan Ozempic van concurrent Novo Nordisk.

Meta-platforms — Het socialemediabedrijf steeg met 1,6% en bereikte een hoogtepunt in 52 weken, zelfs nadat het nieuws bekend werd dat het bedrijf een recordboete van 1,2 miljard euro ($ 1,3 miljard) heeft gekregen van Europese privacytoezichthouders voor de overdracht van EU-gebruikersgegevens naar de VS. ongeveer 106% dit jaar, ondersteund door beleggersoptimisme rond de ruimte voor kunstmatige intelligentie.

Nike, Voet Locker — Nike-aandelen daalden maandag met 2,7%. Citi voegde in een notitie van maandag een negatieve katalysator toe aan het atletische kledingbedrijf. Het bedrijf zei dat het slechter dan verwachte winstrapport van Foot Locker vorige week wijst op moeilijkheden voor Nike. Ondertussen daalden de aandelen van Foot Locker met 6%.

Micron-technologie — De chipvoorraad daalde met 2,5% nadat de Chinese Cyberspace Administration exploitanten van “kritieke informatie-infrastructuur” in dat land verbood om producten van Micron te kopen. Beijing zei dat het bedrijf een “groot veiligheidsrisico” vormt.

catalent — Catalent herstelde zich om 3% hoger te handelen. Het aandeel noteerde maandag in de voorbeurshandel lager. De actie komt nadat JPMorgan Chase op vrijdag de farmaceutische aandelen afwaardeerde van overwogen naar neutraal. Het bedrijf uit Wall Street haalde macro-economische tegenwind aan voor de wijziging van de rating.

Zuidelijk Norfolk — Norfolk Southern won tijdens de middaghandel minder dan 1%. Citi heeft de spoorwegaandelen geüpgraded om te kopen van neutraal, terwijl Wells Fargo Norfolk heeft geüpgraded naar overgewicht van gelijk gewicht.

Appel — De aandelen van de technologiegigant daalden met minder dan 1% na een downgrade van Loop Capital, die waarschuwde dat Apple zijn omzetprognose voor het kwartaal van juni zou kunnen missen. De aandelen van Apple zijn tot nu toe met meer dan 30% gestegen.

JetBlue Airways, Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen — De aandelen van JetBlue Airways en American Airlines daalden met respectievelijk 1,3% en 2,6%, nadat het ministerie van Justitie vrijdag een rechtszaak had gewonnen om hun samenwerking in het noordoosten te beëindigen en zei dat het concurrentieverstorend was.

– Brian Evans, Michelle Fox, Alexander Harring, Hakyung Kim, Yun Li en Jesse Pound van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie