Aandelen bewegen grote middag: META, ALGN, COIN in 2023

laatste update: 03-2023


De Commissie had bezwaar tegen Meta’s koppeling van Facebook Marketplace met zijn persoonlijke sociale netwerk.

Budrul Chukrut | SOPA-afbeeldingen | Lichtraket | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Meta — De aandelen van de technologiegigant stegen met 23,28%, de sterkste dag in bijna tien jaar. Meta rapporteerde woensdag laat een omzet die de verwachtingen van analisten overtrof en kondigde een aandeleninkoopplan van $ 40 miljard aan. Firma’s reageerden ook positief op Meta’s winstrapport, waarbij Bank of America en Goldman Sachs het aandeel als koop beoordeelden. Meta-aandelen bevinden zich op hun hoogste punt sinds september 2022.

FedEx De aandelen stegen met 6,13% nadat de rederij had aangekondigd dat het 10% van zijn functionarissen en directeuren zou ontslaan. Analisten bij Citi en Bank of America juichten de beslissing toe en zeiden dat het bedrijf zijn kosten onder controle kreeg terwijl de vraag afnam. Beide firma’s hebben het aandeel opgewaardeerd om te kopen van neutraal.

Muntbasis — De aandelen van de cryptocurrency-exchange-operator stegen met bijna 24% nadat een class action-rechtszaak tegen Coinbase was afgewezen door een federale rechter in Manhattan.

Eli Lilly – De medicijnfabrikant zakte 3,47% na het rapporteren van de omzet in het vierde kwartaal die de schattingen enigszins miste, aldus Refinitiv. Het bedrijf boekte gemengde financiële resultaten, waaronder beter dan verwachte winsten. Het verhoogde ook de vooruitzichten voor de winst per aandeel voor 2023.

WW Grainger – De aandelen van het industriële toeleveringsbedrijf stegen met 12,96% en bereikten een hoogtepunt in 52 weken na de bekendmaking van de resultaten over het vierde kwartaal. WW Grainger rapporteerde een gecorrigeerde kwartaalwinst van $ 7,14 per verwaterd aandeel, wat hoger was dan de door analisten geschatte $ 7,01 per aandeel, volgens FactSet.

Oké — De aandelen van het cloudsoftwarebedrijf stegen met meer dan 6% na de aankondiging dat het 5% van het personeelsbestand zou schrappen na een golf van aanwervingen tijdens de pandemie. Analisten zijn van mening dat het bedrijf een sterk groeipotentieel heeft, waarbij Needham Okta heeft geüpgraded om te kopen van hold, na dezelfde upgrade van Stifel eerder deze week.

Lijn technologie uit — Het orthodontiebedrijf zag zijn aandelen met 27,35% stijgen de dag nadat de kwartaalcijfers en omzet de verwachtingen van analisten overtroffen, aldus Refinitiv. Align zei ook dat het de komende drie jaar tot $ 1 miljard van zijn gewone aandelen zal terugkopen.

Eerste zonne-energie De aandelen daalden met 6,37% na een downgrade van Bank of America naar neutraal van kopen. Bank of America zei dat de “gunstige katalysatoren” van de zonne-aandelen al zijn ingeprijsd.

Luchtproducten en chemicaliën De aandelen van de industriële gasleverancier daalden meer dan 7% nadat het bedrijf zwakke kwartaalresultaten rapporteerde. Het bedrijf boekte volgens FactSet inkomsten en inkomsten die lager waren dan de schattingen van analisten.

– Alex Harring, Tanaya Macheel en Carmen Reinicke van CNBC droegen bij aan rapportage

Plaats een reactie