Aandelen bewegen grote middag: FSLR, NWSA, SCHW, TWLO

laatste update: 05-2023


Connie Black maakt aanpassingen aan de productielijn voor de serie 6 zonnepanelen, gezien tijdens een rondleiding door een First Solar-fabriek in Walbridge, Ohio, 6 oktober 2021.

Deen Rhys | Reuters

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Eerste zonne-energie — De aandelen stegen met 26,48% nadat het zonne-energiebedrijf aankondigde dat het Evolar AB overneemt voor maximaal $80 miljoen. First Solar zei dat de overname van het Europese bedrijf, dat dunne film ontwikkelt die in zonnepanelen wordt gebruikt, de ontwikkeling van de volgende generatie fotovoltaïsche technologie zou moeten versnellen.

Nieuws Corp Het aandeel van het mediabedrijf steeg met 8,48% nadat News Corp een winst- en omzetstijging rapporteerde voor zijn fiscale derde kwartaal na de bel donderdag, volgens FactSet. Het bedrijf zei ook dat het verwacht tegen het einde van 2023 $ 160 miljoen op jaarbasis te besparen door het eerder aangekondigde banenverlies.

Icahn Enterprises — De holdingmaatschappij van Carl Icahn herstelde zich met 11,85%, waardoor de verliezen van deze week terugliepen tot 12%. Het aandeel maakte een wilde rit door nadat opmerkelijke short seller Hindenburg Research een shortpositie innam, onder meer vanwege “opgeblazen” waarderingen van activa. Afzonderlijk zei Icahn Enterprises dat het bestuur een terugkoopmachtiging van $ 500 miljoen goedkeurde. Het bedrijf heeft onlangs ook een kwartaaldividend van $ 2 per aandeel aangekondigd.

JD.com — De in de VS genoteerde aandelen van het Chinese e-commercebedrijf daalden 6,19%, een dag nadat ze 7,2% wonnen op een winstmarge. JD.com kondigde donderdag ook aan dat CEO Xu Lei in juni zal aftreden om “persoonlijke redenen” en zal worden vervangen door CFO Sandy Ran Xu.

Karel Schwab — De aandelen van de beursvennootschap stegen vrijdag met 2,54% nadat het bedrijf meldde dat het totale vermogen van klanten in april met 1% was gestegen. CFO Peter Crawford zei in een persbericht dat het sorteren van contant geld door klanten in mei is blijven afnemen.

Twilio — Aandelen daalden met 3,48%. De verhuizing droeg bij aan de daling die begon nadat de ontwikkelaar van communicatiesoftware op dinsdag laat de winst voor het tweede kwartaal had voorspeld die de schattingen van analisten overtrof. Op vrijdag verlaagde Mizuho het aandeel naar neutraal van kopen, omdat het te veel uitdagingen op korte termijn ziet voor Twilio.

Robin Hood — De voorraad verloor 9,43%. Het is een ommekeer ten opzichte van de winst van 6,4% van donderdag, die kwam een ​​dag nadat Robinhood een winst- en omzetslag in het eerste kwartaal had gepost. Vrijdag zei Morgan Stanley dat de nieuwe 24-uurs handel van Robinhood, die woensdag werd aangekondigd, geen materiële verbetering zal opleveren voor de financiële positie van het bedrijf.

Vos — Aandelen herstelden zich van een eerdere dip en eindigden de dag fractioneel hoger. De verhuizing volgde op een afwaardering van het mediabedrijf door Wells Fargo van overwogen naar gelijk gewicht. Het bedrijf uit Wall Street noemde de vraaguitdagingen voor lineaire tv en de kosten voor sportrechten. Fox rapporteerde dinsdag een nettoverlies voor het fiscale derde kwartaal als gevolg van de kosten in verband met de schikking van Fox News met Dominion Voting Systems.

Generatie digitaal — Gen Digital daalde met 5,48% na zijn fiscale winstrapport over het vierde kwartaal, dat na de afsluiting van donderdag kwam. Het cyberbeveiligingsbedrijf boekte aangepaste inkomsten die de schattingen van analisten overtroffen, volgens FactSet. De boekingen van $ 1,02 miljard voor het kwartaal vielen echter lager uit dan de verwachte $ 1,06 miljard.

– Yun Li, Jesse Pound, Michael Bloom en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie