Aandelen bewegen grote middag: FRC, MRNA, NEM, PRVB

laatste update: 03-2023


Mensen zijn te zien in het filiaal van de First Republic Bank in Midtown Manhattan in New York City, New York, VS, 13 maart 2023. REUTERS/Mike Segar

Verse Mike | Reuters

Bekijk de bedrijven die ’s middags de grootste stappen zetten:

Regionale banken —Aandelen van regionale banken kelderden na de ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank. Bank van de Eerste Republiek zakte met 64% en Western Alliance Bancorp daalde met ongeveer 57%. PacWest Bancorp verloor 26%. Key Corp daalde bijna 30%, en Zions Bancorporation ongeveer 24% verloren.

Citi, bank van Amerika, Goldman Sachs — Aandelen van grote banken leden ook verliezen na de sluiting van de Silicon Valley Bank en Signature Bank. Citi daalde 6%. Bank of America verloor 3% en Goldman Sachs verloor ongeveer 2%.

Karel Schwab — Het aandeel daalde met 10% als onderdeel van de bredere nederlaag in de banksector. Schwab verzekerde aandeelhouders en klanten echter dat het geen significante uitstroom ziet en dat 80% van zijn totale stortingen binnen de FDIC-verzekeringslimieten vallen. Citi heeft het aandeel ook opgewaardeerd van neutraal naar kopen, en zegt dat de recente daling van het aandeel het een “overtuigende” risico-opbrengstverhouding geeft.

Illumina — De aandelen stegen met bijna 20%. Scott Wapner van CNBC bevestigde dat miljardair-activist Carl Icahn een proxy-gevecht voorbereidt bij het biotechbedrijf. Icahn zei dat de overname van Grail door het bedrijf zijn aandeelhouders ongeveer $ 50 miljard heeft gekost. Illumina reageerde maandag op de beweringen van de investeerder en adviseerde aandeelhouders zijn genomineerden niet te steunen.

Modern — De aandelen van het biotechnologiebedrijf stegen bijna 6% nadat TD Cowen het aandeel had opgewaardeerd om beter te presteren dan de markt. De firma Wall Street zei dat Moderna een leider zal zijn op de markt voor RSV-vaccins.

Newmont — De aandelen van de goudzoeker stegen met 5% na een piek in de goudprijs. Spotgoud passeerde het sleutelniveau van $ 1.900 toen investeerders wedden dat de Federal Reserve de renteverhogingen na de ineenstorting van Silicon Valley Bank zal afzwakken.

Eli Lilly — De aandelen van de medicijnfabrikant stegen met ongeveer 2,5% nadat Wells Fargo de aandelen had opgewaardeerd naar overwogen, wat de recente zwakte een koopkans voor investeerders noemde. De analist van het bedrijf zei dat het bedrijf een goede onderzoeks- en ontwikkelingsmotor heeft en geen verlies van exclusiviteit op korte tot middellange termijn. Wells Fargo zei ook dat Eli Lilly voor groei niet afhankelijk is van fusies en overnames

gezien — De aandelen stegen met bijna 16% na het nieuws dat Pfizer de fabrikant van kankergeneesmiddelen overneemt, aangezien het voorbij zijn verkoopportfolio van Covid kijkt. Het aandeel Pfizer steeg ongeveer 1,5% op het nieuws.

Etsy —Het aandeel verloor 1%. In het weekend meldde NBC News dat het e-commercebedrijf verkopers waarschuwde dat de ineenstorting van Silicon Valley Bank vertragingen veroorzaakt bij het verwerken van betalingen. Het bedrijf zei dat het verwacht te beginnen met het verwerken van de betalingen vanaf maandag en zei dat de vertraging geen materiële impact zal hebben op het kwartaal.

Proventie Bio — De aandelen stegen met 258% nadat Sanofi had ingestemd met de overname van Provention Bio voor $ 2,9 miljard voor de behandeling van diabetes type 1, naast andere immuungemedieerde ziektebehandelingen.

Qualtrics International — De aandelen van het data-analysebedrijf stegen met 6,6% na berichten dat de Amerikaanse private-equitygroep Silver Lake ermee instemde het bedrijf te kopen voor 12,5 miljard dollar, of 18,15 dollar per aandeel, samen met het grootste pensioenfonds van Canada. Als onderdeel van de overname zei softwaregroep SAP maandag dat het zijn belang in Qualtrics zal verkopen voor $ 7,7 miljard.

Isoleren — Het aandeel won 8,5% na het nieuws dat Insulet SVB Financial Group zal vervangen in de S&P 500-index. SIVB wordt na de sluiting op dinsdag uit de brede marktindex gehaald.

Riviaanse Automotive — – Aandelen daalden 2,5%. De aandelenkoers van Rivian bereikte tijdens de handelssessie van maandag een historisch dieptepunt en zakte tot $13,12 per aandeel. De actie komt nadat een woordvoerster van Rivian zei dat het EV-bedrijf en Amazon in gesprek zijn om de exclusiviteitsclausule in hun overeenkomst voor de elektrische bestelwagens van de EV-maker aan te passen.

– Samantha Subin, Hakyung Kim, Pia Singh en Tanaya Macheel van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie