Aandelen bewegen grote middag: CS, FRC, HAL

laatste update: 03-2023


Een persoon loopt op 13 maart 2023 langs het hoofdkantoor van de First Republic Bank in San Francisco, Californië.

Justin Sullivan | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Zwitsers krediet Het in de VS genoteerde Credit Suisse daalde met bijna 14% nadat de grootste geldschieter, Saudi National Bank, zei dat het de Zwitserse bank geen verdere financiële hulp zal bieden. Credit Suisse en verschillende andere Europese banken, waaronder Algemene MaatschappijItalië Monte dei Paschi en UniCredit, werden woensdag even stilgelegd toen de prijzen kelderden te midden van de gevolgen van Silicon Valley Bank.

Bank van de Eerste Republiek — Het regionale bankaandeel daalde met 21,4%, wat een deel van de winst van dinsdag teruggaf, toen de onrust bij Credit Suisse de bredere sector deed wankelen en S&P Global Ratings zijn schuldrating verlaagde van A- naar BB+. Pac West aandelen daalden met 12,9%, terwijl aandelen van Western Alliance 0,6% toevoegden.

Amerikaanse banken – Grote Amerikaanse banken zakten woensdag in elkaar toen het onbehagen over de laatste crisis bij Credit Suisse sommige investeerders de stuipen op het lijf joeg. JPMorgan Chase En Goldman Sachs daalde respectievelijk met ongeveer 4,7% en 3,1%. Wells Fargo daalde 3,3%. Citigroep En Morgan Stanley elk meer dan 5% verloren.

Energieaandelen — Grote energieaandelen kregen een klap toen de olie naar het laagste niveau in meer dan een jaar zakte. Halliburton En Marathon-olie verloor respectievelijk 9% en 8,5%. APA Corporation En Devon energie ongeveer 8% gedaald. Diamondback-energie daalde meer dan 7%.

SentinelEen — Het cyberbeveiligingsaandeel steeg met meer dan 7% na een kleiner dan verwacht verlies voor het afgelopen kwartaal.

New Yorkse gemeenschap Bancorp — De regionale bankaandelen stegen met meer dan 57%, waarmee ze de bredere uitverkooptrend in banknamen tegengingen. UBS nam de dekking van New York Community Bancorp over met een koopadvies en zei dat aandelen met 50% kunnen stijgen.

Smartsheet – De maker van software voor werkbeheer zag aandelen 17,8% stijgen nadat het bedrijf volgens FactSet een winst en een omzet over het vierde kwartaal rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen. De winstverwachtingen voor het eerste kwartaal en het volledige jaar waren ook hoger dan de prognoses van Wall Street.

Atlas Air Worldwide Holdings — De aandelen van het bedrijf voor vliegtuig- en luchtvaartdiensten wonnen 3,2% na het nieuws dat aan alle wettelijke voorwaarden voor het sluiten van de fusieovereenkomst was voldaan. Atlas Air verwacht de fusie op of rond 17 maart af te ronden.

Gok? —De kledingmaker verloor 5,2% na de zwakke vooruitzichten voor het eerste kwartaal en het volledige jaar, volgens FactSet.

Freshpet — Aandelen daalden met 1,8% nadat activistische investeerder JANA Partners zei dat Freshpet ofwel “aanzienlijke bestuurswisseling nodig heeft, of bij gebrek aan een dergelijke verandering, moet worden verkocht.” De verklaring komt nadat het huisdiervoedingsbedrijf dinsdag een aan aandelen gekoppelde kapitaalverhoging aankondigde.

– Michelle Fox, Tanaya Macheel, Alex Harring, Hakyung Kim, Pia Singh en Sarah Min van CNBC droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie