Aandelen bewegen grote middag: ANF, PANW, MRNA


Klanten verlaten een Abercrombie & Fitch-winkel in San Francisco.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Bekijk de bedrijven die de krantenkoppen halen tijdens de middaghandel.

Citigroep — De aandelen van Citigroup daalden met bijna 3%. De bank kondigde plannen aan om haar Mexicaanse bedrijf Banamex af te splitsen door middel van een beursintroductie nadat haar pogingen om een ​​koper voor het onderdeel te vinden mislukten.

Palo Alto-netwerken — Het cyberbeveiligingsbedrijf zag zijn aandelen bijna 8% stijgen. De actie kwam een ​​dag nadat Palo Alto Networks een beter dan verwacht kwartaalrapport en sterke winstverwachtingen had gepubliceerd. Het bedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 1,10 per aandeel en een omzet van $ 1,72 miljard. Door Refinitiv geraadpleegde analisten hadden een winst van 93 cent per aandeel en een omzet van $ 1,71 miljard geschat.

Netflixen — Aandelen stegen 1,2%. Op dinsdag begon het bedrijf klanten op de hoogte te stellen van de regels voor het delen van wachtwoorden in de VS. Oppenheimer zei dat het optreden tegen het delen van accounts de aandelen zou helpen.

Analoge apparaten — Analog Devices daalde 8% tijdens de middaghandel. Het halfgeleiderproductiebedrijf gaf zwakker dan verwachte vooruitzichten voor het fiscale derde kwartaal, ondanks het feit dat het de verwachtingen over de boven- en onderkant overtrof in het tweede kwartaal. Analog Devices verwacht een gecorrigeerde winst van ongeveer $2,52 per aandeel in het derde kwartaal, vergeleken met de prognoses van analisten van $2,65 per aandeel, volgens FactSet. Het bedrijf verwacht een omzet van ongeveer 3,10 miljard dollar, minder dan de schatting van 3,16 miljard dollar.

Tesla — De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen van Elon Musk daalden rond de 2% op de middag. Teleurstellende kwartaalresultaten van de Chinese rivaal Xpeng zorgden voor lagere EV-aandelen. Xpeng miste schattingen van de omzet en rapporteerde een groter verlies dan analisten hadden verwacht, aldus Refinitiv. Het bedrijf voorspelde ook een daling van de levering van voertuigen.

Energieaandelen — Aandelen van oliemaatschappijen stegen woensdag. De stap kwam een ​​dag nadat de energieminister van Saoedi-Arabië had aangegeven dat de OPEC+ mogelijk productieverminderingen zou kunnen doorvoeren. De Energy Select Sector SPDR-fonds (XLE) steeg met 0,3%. Marathon-olie En WAT beide wonnen ongeveer 1%.

Halfgeleideraandelen – Halfgeleideraandelen daalden woensdag. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel sprak zich een dag eerder uit tegen de Japanse exportbeperkingen voor chips naar China. Aandelen van Microchip-technologie daalden met 6%. NXP Halfgeleiders daalde 4%, terwijl Op Halfgeleider 3% kwijt. Nvidia daalde ook met 2% voorafgaand aan de winstaankondiging na de bel.

Modern — De aandelen van het biotechbedrijf daalden met meer dan 4%. De daling markeert een scherpe ommekeer voor het aandeel, dat de afgelopen dagen is opgedoken te midden van nieuws over de nieuwe XBB-variantgolf van Covid-gevallen in China. Ambtenaren in Peking schatten naar verluidt dat dit eind juni zou kunnen leiden tot 65 miljoen nieuwe wekelijkse gevallen.

Abercrombie & Fitch — De aandelen van de kledingretailer stegen met 26% nadat het bedrijf volgens Refinitiv fiscale inkomsten en inkomsten over het eerste kwartaal rapporteerde die hoger waren dan de schattingen van analisten. De kledingretailer gaf ook sterke richtlijnen voor het fiscale tweede kwartaal en het volledige jaar.

Urban Outfitters — De aandelen van het retailbedrijf stegen met ongeveer 16%. Op dinsdag bracht Urban Outfitters een fiscaal rapport over het eerste kwartaal uit dat de verwachtingen op het gebied van boven- en onderkant overtrof. Het bedrijf genereerde 56 cent winst per aandeel op $ 1,11 miljard aan inkomsten. Door Refinitiv ondervraagde analisten hadden 35 cent winst per aandeel op $ 1,09 miljard aan inkomsten gerekend. Barclays verhoogde het aandeel naar overwogen van gelijk gewicht na het winstrapport.

Accolade — Aandelen stegen bijna 7% na een upgrade om te kopen van neutraal van Bank of America. Het bedrijf zei dat het bedrijf voor gezondheidsvoordelen een “gestage groeimotor” heeft.

Stang — Stem-aandelen stegen met 5%. Evercore ISI startte de dekking van het aandeel met een outperform-rating en zei dat het energieopslagbedrijf een leider is in een snelgroeiende markt gezien de opkomst van schone energietechnologieën. Het bedrijf zei dinsdag in een notitie dat Stem “goed gepositioneerd is om een ​​aanzienlijk marktaandeel te veroveren” en dat het een “groeiverhaal” is.

Corning — De aandelen stegen met 2% een dag nadat Corning aankondigde dat het de prijzen voor zijn displayglasproducten met 20% zou verhogen. Het bedrijf zei dat de prijsaanpassing bedoeld is om de aanhoudend hoge energie- en materiaalkosten te compenseren. Corning verwacht dat de vraag in de tweede helft van 2023 zal groeien.

van Kohl – De retailgigant kreeg een stijging van 5% in zijn aandelen nadat het woensdag een onverwachte winst over het eerste kwartaal rapporteerde en zijn vooruitzichten voor het volledige jaar opnieuw bevestigde. Het bedrijf zei dat de productiviteit van zijn winkels is verbeterd en merkte een aanhoudend momentum op bij Sephora bij Kohl’s.

Agilent-technologieën — De aandelen van het laboratoriumtechnologiebedrijf daalden met bijna 8%. Op dinsdag plaatste Agilent een indicatie voor de winst en de omzet in het fiscale derde kwartaal was lager dan verwacht, aldus Refinitiv. Het bedrijf plaatste echter beats op de bovenste en onderste regel voor het voorgaande kwartaal.

intuïtief — De aandelen van het belastingsoftwarebedrijf daalden met 7% per dag nadat Intuit kwartaalresultaten publiceerde. Hoewel de inkomsten van Intuit over het derde kwartaal boven de schattingen van analisten uitkwamen, rapporteerde het bedrijf volgens de gegevens van Refinitiv een omzetmisser. De winstvooruitzichten van het bedrijf voor het huidige kwartaal waren ook lager dan de verwachtingen van analisten.

— CNBC‘S Samantha Subin, Alex Harring, Yun Li, Brian Evans, Jesse Pound en Tanaya Macheel droegen bij aan de rapportage.

Plaats een reactie