3 VALKUILEN van Beginnende Beleggers in een dalende Aandelenmarkt!

laatste update: 08-2022


πŸ’° DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ’° BUX Zero: Open op mobiel en ontvang gratis aandeel πŸ’°
πŸ‘¨β€πŸŽ“ GRATIS Minicursus beleggen: πŸ‘¨β€πŸŽ“

πŸ’¬ Onze Discord Chat: πŸ’¬
πŸ’° Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ”· Crypto kopen bij Bitvavo: πŸ”·
πŸ₯‡ Fysiek goud kopen bij GoldRepublic: πŸ₯‡

In de video van vandaag wil ik je graag behoeden voor 3 valkuilen die ik de laatste tijd steeds vaker voorbij zie komen. Deze valkuilen zie je vooral bij beginnende beleggers, en beleggers die moeite hebben om emotie buiten beschouwing te laten.

00:00 Intro
00:54 Focus je niet op de hype van het moment
07:51 Emotie door dagkoersen
11:06 Transacties van anderen volgen en kopieeren
13:34 Welke valkuilen zie jij vaak?

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen ben ik graag open over de posities die ik zelf bezit. Besproken posities in deze video die ik zelf bezit zijn:
– VWRL

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

13 gedachten over “3 VALKUILEN van Beginnende Beleggers in een dalende Aandelenmarkt!”

 1. Wat ik leuk zou vinden is een video waarin je verteld over jou portfolio en dan vooral de verdeling daarvan. Hoeveel in aandelen/obligaties, vastgoed, crypto, goud en cash (en/of overige) Is er een 'langzaam rijker' portfolio? haha thanks πŸ˜‰

 2. Een additionele tip: kijk uit met thema ETF’s. Ookal is iets misschien de toekomst. Vaak bestaan die ETF’s uit te veel speculatieve bedrijven in die sector of bedrijven met een torenhoge waardering. Bovendien is de kans groot dat grote bedrijven de winnaar worden in dat soort trends en niet de kleinere spelers.

 3. top tips, zo heb ik mij in het begin ook behoorlijk in de vingers gesneden haha. ik stop elke maand 5% in een risico waar ik goed gevoel over heb, 20% btc ongeveer, 25% in assetspaarpotje & derest verdeeld op wat langer termijn vertouwd is. moet zeggen dat ik het meest geniet van die kleine 5% ongeacht winst of verlies

 4. Beste Tim, super video om de rust te bewaren. Precies wat ik zocht. Ik denk dat het een goed idee is om de apps op mijn telefoon te verwijderen. De verleiding om ieder uur te kijken naar de tussenstand, is te groot voor mij. Met allerlei vervelende neveneffecten. Vooral de afleiding van werk, familie, kids, relaties, enz. Zeker als de koersen naar beneden gaan, merk ik dat dit mijn stemming beΓ―nvloedt en ik er niet sympathieker op word. Of dat het me afleidt van mijn werk.

  Ik heb nog een kleine praktische vraag rondom BUX. Aangezien deze broker volgens mij alleen een app heeft en geen website, kan ik dan wel de app verwijderen? Of zou dit een probleem kunnen geven om nog bij mijn account te kunnen?

  Bedankt voor deze waardevolle video.

 5. windmolenaandelen vliegen ook als een racket…is dat nu nog interessant? staat allemaal torenhoog.Alles draaid nu om het klimaat. En die blijven torenhoog

 6. Paar simpele tips voor beginners:
  – beleggingsplan boven alles: failing too plan is planning too fail
  – gebruik geen geld dat je niet kan missen
  – lange termijn , zet het aantal jaren vast
  – let vooral op de kosten i.p.v. opbrengsten, hou dit zo laag mogelijk.
  – hou het simpel. Hoe simpeler hoe beter (qua tijd, geld, emoties etc)
  – begrijp alles wat je doet, begrijp je iets niet, stop er geen geld in
  – zoek richting ETFs, welke aanbieders zijn er, welke ETFs, welke vormen, wat tracken ze, wat zijn de voor en nadelen, etc.
  – LEES LITERATUUR! Bijna niemand leest meer, er zijn klassiekers op literatuurgebied te vinden betreft beleggen, bijv. 'de intelligente belegger' van Graham, als jij wel in je eigen kennis investeert door wel te lezen, heb je al een voorsprong qua kennis op 'de gemiddelde belegger'

  Wat mij persoonlijk erg helpt:
  – beleggingsplan in procenten uitdrukken per product/categorie
  – op vaste tijden vaste bedragen inleggen verspreid door de tijd
  Dit heeft vele voordelen en haalt al automatisch veel emotie weg van geld.

 7. Wat als je toch van die stomme aankopen hebt gedaan als Desktop Metal, Just eat Takeaway, avepoint, etc. Blijven aanhouden voor een paar jaar of in betere tijden verkopen met verlies? Ik heb er natuurlijk wel van geleerd, maar ja, je zit er maar mee. Top β€˜eerlijk” kanaal!

 8. Goedemorgen!!
  Ik ben op zoek naar bedrijven / aandelen welke actief zijn in Mycelium en tevens verkrijgbaar zijn via DeGiro.. kun je mij helpen?

Reacties zijn gesloten.