14,8% Stijging komende?! Alle lichten op GROEN voor verdere stijging aandelen?

laatste update: 11-2023


💰 DEGIRO (tip): 💰
👨‍🎓 GRATIS Minicursus beleggen: 👨‍🎓

Afgelopen week zijn de inflatiecijfers bekend gemaakt, de FED kondigde een stop van de renteverhogingen aan, en we bekijken welk effect dat kan hebben op de aandelenbeurs.

00:00 Intro
01:02 Beleggingen in 2023 flink gestegen
01:44 Inflatie in VS verder gedaald
03:47 FED besluit rentes niet verder te laten stijgen
05:13 Aandelenbeurs stijgt 14% na pauzeren rentestijgingen
07:32 FED laat de deur op een kier staan
09:08 AI Hype trekt de beurs omhoog
11:10 Ik handel niet op deze informatie
11:21 Mijn portefeuille
13:41 Afsluiting

💬 Onze Discord Chat: 💬
💰 Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): 💰
🔷 Crypto kopen bij Bitvavo: 🔷

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

20 gedachten over “14,8% Stijging komende?! Alle lichten op GROEN voor verdere stijging aandelen?”

 1. Bedankt voor de video! Tech doet het goed inderdaad. Alles staat misschien wel een beetje in brand, maar het is toch een hele mooie tijd om in te leven. Technologie doet zo veel voor ons.
  Ik denk dat ik wel in de tech blijf zitten voor nu. Het is gewoon spannend om uit te kijken naar het volgende dat ze weer verzinnen. Plus veel bedrijven weten nu nog niet goed wat ze met AI kunnen doen, dus daar zie ik wel groei in.

  Bedankt voor de upload!

 2. Dank voor jouw video. Ben het grotendeels met je eens, maar deel alleen jouw optimisme over REITs niet. Ik denk dat er nog wat pijn door die sector heen moet, met name kantoor markt en retail.

 3. Top video! Blijf doorgaan!
  Ben vorige begonnen met beleggen. Ik heb bijna alles belegd in Vanguard all world. Acc. En die doet het goed. Verder heb ik ook nog etf in de AEX. En die doet het ook goed.

  @tim, heb jij ook nog obligaties? Dit wil ook over een tijd gaan doen. Ergens volgende jaar. Maar heb geen idee hoe. En wat slim is? Of.kan je beter een etf in obligaties kopen.

 4. Als de FED stopt met renteverhogingen en de ECB doorgaat gaan verwacht ik dat de € gaat stijgen t.o.v. de $ en onze veelal US based aandelen in euros dus minder hard zullen stijgen. Omgekeerd beperkte dit natuurlijk eerder onze verliezen, maar ik ga met extra aandacht kijken naar een aantal Europese bedrijven.

 5. Sinds kort begonnen met investeren ik sta gelukkig in de plus. Maar ik heb wel paar risico’s genomen zoals paar Intel aandelen gekocht. Zo’n 60% van mijn aankopen zijn ETFs voor oog op het lange termijn.

 6. Hi Tim, bedankt dat je me hebt leren omgaan met DEGIRO. Je video’s zijn top en ook leerzaam.

 7. Over die 2% inflatie, moeten we inmiddels niet negatieve inflatie hebben om weer op die richtlijn te komen aangezien we er nu zo ver boven zitten? Of is dat wishful thinking/om andere redenen ongezond voor de economie

 8. Interessante video weer, tnx! Vraag me af of er nog creatieve box-3 oplossingen in de maak zijn…

 9. Ik ben op dit moment echt wel in dubio. Langs één kant investeer ik gewoon elke maand in een globale ETF, langs andere kant wil ik wel aparte aandelen kopen. Het lijkt me momenteel slim om vastgoed aandelen in te slaan met de huidige rentes voor op de langere termijn. Echter besef ik dat véél mensen hier zeer slecht in zijn (ik waarschijnlijk ook) en vermoedelijk geen beter rendement kan halen dan een globale ETF met stock-picking. Kan ik zelf aandelen kiezen die het beter gaan doen dan VWCE/IWDA? Waarschijnlijk niet vermoed ik. Zou het daarom slim zijn te investeren in sectoriële ETF's?

  Zijn er valkuilen om kleinere ETF's te kopen? Door een toekomstige verandering in TOB van VWCE in België zijn er veel Belgen die afstappen van VWCE naar vb. SPYI (een véél kleinere ETF).

 10. Deze maand ben ik ook in de Reits gestapt en wel Realty Income. Lijkt me voor de lange termijn een goede investering en met het dividend kan ik weer DCA doen. Wat vind jij hier van?

 11. Eerder heb je een blog geschreven over VUSA. Conclusie was kort gezegd dat VUSA het al een paar jaar beter deed dan VWRL maar dat het verleden natuurlijk geen garantie geeft voor de toekomst, is ook zo. Zelf zit ik ook volledig in VWR, waar natuurlijk de S&P500 grotendeels (misschien wel volledig) in zit. Maar ze blijven het maar beter doen daar in de VS. Is het misschien toch een idee om meer in VUSA te gaan zitten ipv maandelijks in te blijven leggen op VWRL? Ook de lopende kosten van dat fonds liggen een stuk lager 0.07 t.o.v. 0.22 procent. Ik ben benieuwd naar je ideeën hierover.

 12. Vraagje. İk ga morgen KWEB China TECH ETF "KraneShares China Internet UCITS ETF USD" kopen bij DeGiro. Maar die hebben ze helaas alleen in USD valuta te koop. Zou dat iets uitmaken, of zou dat een grote nadeel zijn? Of valt dat wel mee? Heel erg bedankt.

 13. Heuu Tim! Super hoe je alles uitlegt. Voor iedereen te begrijpen. Ik heb nog wel een vraag. Ik dacht dat bij de giro je gratis kon trade. Nu beleg ik in ETF van vanguard, maar moet voor elke trade 1 euro betalen. Hoe kan dat?

 14. kun je nu beter aandelen kopen op de amerikaanse beurs of de europese?

Reacties zijn gesloten.