13. De energie van zacht werken in 2023

laatste update: 03-2023


‘Om succesvol te zijn moet je hard werken’. Maar is dat wel zo? In deze aflevering ontdek je het essentiële verschil tussen hard en zacht werken.

Je leert de basis over de fysieke rem en het gaspedaal in ons lichaam. Stress is prima, als het van korte duur is. Zo zijn stress en adrenaline heel effectief als je voor een tijger moet vluchten.

In onze kantooromgeving hebben we geen fysieke tijgers om voor te vluchten. Maar wat is veel gevaarlijker, waar we dagelijks wél mee te maken hebben? En welke cruciale fout maken de meeste mensen in hun pauzes, waardoor ze minder bereiken en onnodig te hard zwoegen? Wat is erosie van je brein en hoe zorg je daar, onbedoeld, zelf vaak voor tijdens je werkdagen en je pauzes?

In deze aflevering vertel ik je hoe je meer gaat bereiken. Niet met harder werken, maar juist met ‘zacht werken’. Je ontdekt hoe zacht werken er voor jou uitziet: hoe voelt het fysiek? Wat merken anderen aan je? Hoe voel je? En hoe kun je daar vandaag al meer van gaan doen, gewoon in je huidige werk?

Verder leer je in deze aflevering wat succes te maken heeft met visualiseren en je ego. Wat zijn doelen vanuit je Kleine Ik en wat zijn de doelen vanuit Grote Ik? Hoe houdt je Kleine Ik je vaak voor de gek als het gaat om ‘succesvol zijn’?

LUISTERAARSVRAAG:
In marketingkringen hoor je dat je moet visualiseren, je doel helder moet hebben en vooral groots moet dromen. Toch proef ik zoiets van dat er bijna in besloten ligt, dat als je niet zo succesvol bent, het je eigen schuld is (‘je wilt het niet genoeg’ heb ik een coach eens horen zeggen). Ik heb zelf vaak het probleem dat ik niet visionair ben. Ik weet vaak niet wat ik wil. Wat ik regelmatig wel weet, is wat ik niet wil. Later blijkt dat ik dat toch krijg; en ik er heel blij mee ben. Hoe kijk jij hier tegen aan: Is er ook aan andere sturing van/in je leven mogelijk, dan iets ‘willen’?