🚨 Hier valt mijn mond van open… | Madelon Praat

laatste update: 06-2023


❤️ Abonneer gratis en klik op de bel voor meer:
🎁 Claim €10 gratis bitcoin of crypto:
📈 Gratis Bitcoin rapport ‘Zet je schrap voor de bitcoin boom’:
✅ Leer meer in onze community met 2500+ leden en experts:

Soms gebeuren er dingen, waar je stijl van achterover slaat, je mond valt er van open, zeggen ze dan. Dat gebeurde mij afgelopen week. Niet alleen ik, maar ook vele lezers raakten in de war van twee publicaties die op dezelfde nieuwswebsites vlak na elkaar plaatsvonden, precies tot tot de tegenovergestelde conclusie kwamen.

Mijn mond viel er in ieder geval van open en ik deel het daarom graag met je, want publicaties als deze maken het voor het gewone publiek natuurlijk ontzettend lastig om op een ‘normale’ wijze het financiële nieuws te volgen. Maar gelukkig ben je hier en heb ik de hoogtepunten van de week over onder andere de huizenmarkt, het Amerikaanse schuldenplafond, digitaal geld en een belangrijke uitspraak van Lagarde, maar ook van Warren Buffett voor je klaar gezet.

🙏🏻 Wil je mij supporten zodat ik deze video’s kan blijven maken?
▪️ Mijn favoriete tools/platformen & speciale acties:
▪️ Gratis opleiding & DCA-sheet:
▪️ Wordt lid van de MoneyTalks community [2500+ leden]:
▪️ Uitgebreide opleiding: [10% korting code: MADELON10]
▪️ Meer video’s zien?
▪️ Connect mij op Instagram:

❌ Ik accepteer geen donaties. Als je mij wil supporten kun je de bovenste links gebruiken, gratis abonneren op mijn kanaal, klikken op het belletje en een duimpje achter laten via:

Daarnaast help je me enorm door deze video te delen op Instagram, Twitter, Facebook en/of Whatsapp, telegram, etc. Dankjewel! 🤍

📲 Volg mij via deze platformen voor nog meer content:
▪️ Instagram:
▪️ YouTube:
▪️ Twitter:
▪️ Wekelijkse updates:
▪️ Website:
▪️ TikTok:

📺 Nog meer video’s bekijken?
▪️ Madelon Praat:
▪️ Madelon Navigeert [interviews]:
▪️ Madelon in El Salvador:

📩 Contact
▪️
▪️ contact@madelonvos.nl

⏰ Timestamps
0:00 – Intro
1:04 – Economie
10:43 – Vastgoedmarkt
27:02 – Vastgoedmarkt Zweden
30:06 – Goud
33:10 – Wereldreservemunt
37:24 – Schulden
41:54 – Rentestijging
44:11 – DNB
512:34 – Crypto
55:33 – Beleggen
59:04 – BTC Technische analyse
1:01:27 – Outro
______________________________

Lieve kijker,

Vond je deze video leuk en wil je geen enkele video meer missen? Abonneer gratis op mijn kanaal, doe het duimpje omhoog en klik op het belletje zodat je geen video meer mist. Ieder van jullie telt! 👉🏻

Veel liefs,

Madelon Vos

______________________________

📃 Disclaimer:
Please be advised that I own a diverse portfolio of cryptocurrency assets, and anything written or discussed in connection to cryptocurrencies– regardless of the subject matter’s content– may represent a potential conflict of interest. I wish to remain transparent and impartial to the cryptocurrency community at all times, and therefore, the content of my media are intended FOR GENERAL INFORMATION PURPOSES ONLY. Nothing that I write or discuss should be construed, or relied upon, as investment, financial, legal, regulatory, accounting, tax or similar advice. Nothing should be interpreted as a solicitation to invest in any cryptocurrency, and nothing herein should be construed as a recommendation to engage in any investment strategy or transaction. Please be advised that is in your own best interests to consult with investment, legal, tax or similar professionals regarding any specific situations and any prospective transaction decisions.

In deze video wordt samengewerkt met mijn partner en gebruik gemaakt van affiliate links. Hier krijg ik een kleine vergoeding voor zodat ik mijn content gratis aan kan blijven bieden aan jou. Meer info vind je via:

#macro-economie #investeren #bitcoin

30 gedachten over “🚨 Hier valt mijn mond van open… | Madelon Praat”

 1. Bedankt. Weer een goed stukje Madelon Ik vind het ook prima als je de ene week bijvoorbeeld geen of weinig aandacht besteed aan de vastgoedmarkt en een andere keer weer meer met daarbij een interessante verdieping. PS dat "bedankje" wat we kunnen geven, als je een VPN gebruikt, dan krijg je vaak een ander valuta te zien en wordt de creditcard niet geaccepteerd omdat "het land vd creditcard niet klopt", ik zeg het maar even als tip, je loop zo wellicht wat financiele bedankjes mis 😉 Ik heb voor jou maar even de VPN uitgeschakeld ;).

 2. Correlatie bevolkingsgroei/economie???
  2.1 kind/vrouw nodig om bevolking in stand te houden…
  Z-korea < 1 kind/vrouw…

 3. Het belletje staat nog steeds aan 😊…….en als de bubbel ontploft …. Is het voor velen te laat !

 4. Huizenmarkt Costa’s Spanje, lijkt me een leuk uitstapje, als investering…

 5. Zie ook Ray Dalio’s principles on a new world order

 6. Even terug naar de basis! Als de VS de rente op hun schulden niet meer kunnen betalen, zullen zij failliet gaan. Maar waarom betaald de overheid van de VS überhaupt rente? Zij kunnen gewoon zelf geld drukken dus waarom moet dat dan geleend worden bij de FED? Heel simpel, de families die de deep state runnen (Vanderbilt, Rockefeller en nog zo’n handje vol families) hebben de Amerikaanse overheid gekaapt en het systeem zo gestuurd dat de overheid hen nog veel rijker maakt dan dat men al was. Het feit dat we nu nog steeds met benzine- en dieselmotoren rijden die maar 1 op 16 (bijvoorbeeld) rijden is ook aan hen te danken. Het was al 30 jaar geleden mogelijk om1 op 40 tot 1 op 50 te rijden. Die patenten worden gewoon opgekocht en geheim gehouden. Nu met besloten heeft dat men duizenden miljarden kan verdienen met de ‘nieuwe’ groene technieken, wordt olie en gas uitgefaseerd. Maar…….. als blijkt (en dat duurt nog een jaar of 30) dat de klimaatverandering helemaal niet antropogeen is maar een natuurlijke cyclus, heeft men het geld binnen en verzint en stuurt men weer ergens anders op!
  Uiteindelijk leven wij allemaal in de wereld structuur van ongeveer 20 tot 25 families!

 7. Ik klik bij dit kanaal altijd op 👍 nog voordat de reclame is afgelopen. 😁

 8. Bedankt weer Madelon, heb weer met veel interesse je analyse geluisterd

 9. Nogmaals bedankt Madelon voor de vertaling van de studie van Tuur Demeester. Het stuk is gemakkelijk te lezen en in plaats van zo cryptisch en technische begrippen juist een economisch beeldverhaal

 10. Voor mensen met veel geld zijn er altijd kansen, hoe slecht de markt ook is.
  Het is juist de middenklasser die alle kansen om een graantje mee te pikken zien verdampen.
  De klassen daaronder zijn alleen maar bezig met overleven, die hebben helemaal geen kansen.

 11. Ja de grote media bedrijven en perskantoren hebben gewoon hun sluwe agenda's en hier vallen ze weer door de mand.

 12. Hoeveel zou een containerwoning gaan kosten..? Ben benieuwd naar de 1e containerdorpjes. Zo gezellig. Iedereen een eigen celletje.

 13. Huizen prijzen zijn bewust hoog, grondprijs ? Belachelijk overbodige regelgeving. Dus bewust afbreken zoals alles afgebroken wordt. Mocht je een huis hebben ??? Komt de belasting ha ha ha. Inpakken weg wezen, enige oplossing.

 14. Wat is de beste manier om geld te verdienen met cryptohandel?

 15. De waarde van het geld zakt , dit heeft als gevolg dat huizenprijzen 'bezittingen' stijgen en loonen het zelfde blijven maar kooppracht juist afneemd waar door kansenongelijkheid toeneemt.

  Normaalse mensen zien dit niet , zei bekijken de economie gebaseerd op vermogen hierdoor wordt gedacht dat de economie sterk is. Als de keuze zou worden gemaakt om geld 'zichtbaar' te devalueren zou er onrust kunnen onstaan met als gevolg stakingen en stagflatie.

  Momenteel wordt door middel inflatie ( waarde vermindering van geld door bijdrukken ) de koopkracht geknepen , dit moet omdat de schuldenlast te hoog is.

  In een economie die vertraagd / vallend is zijn het juist de bezittingen die in waarde toenemen , met als gevolg meer kansenongelijkheid. We zien dit nu ook duidelijk terug nu de middeklasse langzaam verdwijnt , het klinkt cliche maar kort gezegd de rijken zullen rijker worden en de arme armer.

  Tenzij er wordt gestuurd op het rechttrekken van kansenongelijkheid, dit zal dan ten koste van het vestigingsklimaat moeten gaan ( dat is zeer riskant gebleken In het verleden , zie geschiedenis Frankrijk 2011 voor een voorbeeld ).

  Dus in een 'normale' situatie van een schuldeneconomie kun je dus stellen dat er 2 uitkomsten zijn :

  1 We gaan op de oude voet door tot dat de bubbel barst , gezien dat dit de trend is van de afgelopen 70 jaar is de kans dat dit gebeurt aanwezig.

  2 We concluderen dat punt 1 niet gaat , vergeven alle schulden en gaan door met een nieuwe munt eenheid. Waarbij belasting niet te ontduiken is , dit pakt tevens kansenongelijkheid aan ten koste van privacy.

 16. Insinueer je nou serieus dat het Nederlandse goud dat in andere landen ligt mogelijk niet direct tot onze beschikking zou zijn?

 17. Madelon, blijf aub op een gewone toon/ manier praten. Intonatie mag minder frivool, minder expressie , gewoon zakelijk aub. Je vertelt het als een spannend boek , is niet nodig. Dank

 18. Wat er niet goed gaat is dat te veel mensen naar finance influencers luisteren en hun laatste centjes beleggen waardoor alles in een zeepbel zit. Ook bitcoin.

 19. Het is keeping up appearances. De dollar is niks meer waard. alle papieren Federal Reserve Notes, dus alle papieren waarde papieren zijn niks meer waard. Het enige echt geld is goud en zilver.
  Al die politici en banken houden ons zo lang als ze kunnen voor de gek uit angst voor bankrun etc. Trek je plan. de grootste crash uit de geschiedenis komt eraan.

 20. Het schuldenplafond moet omhoog? Wat een onzin!
  De dictatuur moet gewoon minder geld verspillen.

 21. Madelon, recent is het nieuws rondom ledger met de nieuwe feature 'Ledger Recovery'. Zou je hier jouw mening over kunnen geven?

Reacties zijn gesloten.