🚨 Economische recessie op komst… | Madelon Praat

laatste update: 05-2022


❤️ Abonneer en klik op de bel voor meer:
👉🏻 Connect met mij op Instagram:

Een economische krimp lijkt op gang te komen. Tezamen met inflatie is dit een gevreesde combinatie. De groei neemt af, terwijl er een rente stijging in het verschiet ligt. De vraag is echter óf de centrale bank nog tools heeft om deze hoge inflatie tezamen met economische krimp te kunnen afwenden. Zonder dat dit enorme economische gevolgen heeft… ondertussen maakt niemand zich zorgen over de economie. Onze verrekijker werkt echter wel, er moet nu actie ondernomen worden om de landing straks te verzachten, waar dat nog kan…

📈 Bekijk het overzicht van diensten die ik zelf gebruik bij het investeren, beleggen en handelen in assets

💰 €5 gratis bitcoin en DCA bitcoin sparen via:

🙏🏻 Wil je mij supporten zodat ik deze video’s kan blijven maken?
▪️Bekijk de tools die ik zelf gebruik bij het investeren & beleggen in assets:
▪️Gratis cursussen & ebook:
▪️MoneyTalks Community: [10% korting met code MADELON10]
▪️Uitgebreide cursussen: [10% korting met code MADELON10]
▪️Ons andere YouTube kanaal:
▪️Meer video’s zien?
▪️Connect mij op Instagram

Ik accepteer geen donaties. Als je me wilt supporten kun je de bovenste affiliate links gebruiken, abonneren op mijn kanaal, klikken op het belletje en een duimpje achter laten 👉🏻 Daarnaast help je me enorm door deze video te delen op Instagram, Twitter, Facebook en/of Whatsapp, telegram, etc. Tag mij even en ik deel het ook, alvast bedankt!!

👉🏻 Volg mij via deze platformen voor nog meer content:
▪️Instagram:
▪️YouTube:
▪️Twitter:
▪️Wekelijks nieuws & updates:
▪️Website:

📺 Nog meer video’s?
▪️Madelon Praat:
▪️Madelon Navigeert:

📩 Contact
▪️
▪️contact@madelonvos.nl

⏰ Timestamps
0:00 – Intro
1:23 – Prijzen en faillisementen
6:31 – Loonexplosie
14:56 – Recessie
18:54 – Rutte wil hogere lonen
21:14 – (Hypotheek)Rente stijging
29:30 – Afnemende economie
38:23 – Euro VS Dollar
39:59 – Betalingen in Roebels
42:04 – Ontwikkelingen Bitcoin
48:13 – DCA portefeuille
50:30 – Technische analyse bitcoin
55:19 – Outro

______________________________

Lieve kijker,

Vond je deze video leuk en wil je geen enkele video meer missen? Doe dan je duimpje omhoog, abonneer op mijn kanaal en klik op het belletje zodat je geen video meer mist. Ieder van jullie telt! 👉🏻

Veel liefs,

Madelon Vos

______________________________

📃 Disclaimer:

Please be advised that I own a diverse portfolio of cryptocurrency assets, and anything written or discussed in connection to cryptocurrencies– regardless of the subject matter’s content– may represent a potential conflict of interest. I wish to remain transparent and impartial to the cryptocurrency community at all times, and therefore, the content of my media are intended FOR GENERAL INFORMATION PURPOSES ONLY. Nothing that I write or discuss should be construed, or relied upon, as investment, financial, legal, regulatory, accounting, tax or similar advice. Nothing should be interpreted as a solicitation to invest in any cryptocurrency, and nothing herein should be construed as a recommendation to engage in any investment strategy or transaction. Please be advised that is in your own best interests to consult with investment, legal, tax or similar professionals regarding any specific situations and any prospective transaction decisions.

#bitcoin #economie #cryptocurrencies

30 gedachten over “🚨 Economische recessie op komst… | Madelon Praat”

 1. Leuke video Madelon zou je de volgende ook goud en zilver mee kunnnen nemen? Ook gezien je connectie met holland gold 😎😎🙂

 2. Ik ben het wel eens met jouw zienswijze, onbegrijpelijk dat de ECB, maar ook de Ned.bank vrijwel niets onderneemt……het lijkt wel op het dood laten bloeden van het systeem en daarna met iets geheel nieuws te komen.

 3. Basisinkomen moet er zijn voor bepaalde groepen die voortdurend gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt en niet aan een geld geraken zoals 50 plussers, autisten, zwarte mensen enz….

 4. Als ze een basisinkomen gaan geven aan mensen die kunnen werken. Hoe gaan ze mijn wajonguitkering dan behandelen? Ik heb momenteel Wajong a 1119 euro per maand netto. Daarboven 335 huurtoeslag. Als ze dat gaan korten tot bijstandsniveau gaan ze mij mijn huis uitjagen. De enige manier waarop je dit goed kan regelen is door iedereen die recht heeft op uitkering het minimumloon te geven

 5. The top weet allang sinds 2008 dat het spaak loopt. Ze houden iedereen aan het lijntje. Ondertussen zijn ze al .. sinds 2017 mer vaccinatie groen paspoort en digital ID bezig.
  Ze gebruiken de crisistijden om op allerlei fronten nieuwe wetten erdoorheen te krijgen. Onteigening van bezittingen, QR code, paspoort, CO2 belastingstelsel, etc etc.

 6. 12:10 : daarnaast, daarboven op kun je nog extra werken om bijvoorbeeld uit eten te kunnen of ies leuks kunnjen gaan doen … opeens … dat kan niet met je basis inkomen!
  volgens mij klopt er iets niet wat jaar daar zegd.
  Iedereen zou een basis inkomen moeten krijgen en volgens jouw is het dan verboden om te werken voor iets extraas.

  Wie is iedereen dan? elke persoon ouder dan 18 jaar rijk of arm? 17 miljoen mensen met aftrek van minderjarigen?
  maar je mag niet werken of bijverdienen?

 7. Ik ben 200 euro per maand meer kwijt aan lasten en boodschappen, ik eet geen vlees probeer geen verse groenten te kopen, eet veel noedels van yum yum en spaghetti met spaghetti saus en kaas strooisel. Pannenkoeken zijn ook goedkoop of een ei met bakgroenten ook te eten op brood. Geen toetjes meer. Pindakaas ipv sate smeersel.

 8. Ik zou de wet "verplaatsing bevolking" activeren, alle huiseigenaren onteigenen, hypotheekschuld af betalen aan alle buitenlandse investeerders, en een huurprijs vragen aan de huidige bewoner, misschien was dat een ideetje van meneer Schwaab

 9. Zelfs ik begrijp het…en ik weet echt niet veel af van banken en financiële systemen. Dit gaat net als in 2008 met de bankencrisis. Ik zat naar het journaal te kijken (iets wat ik sinds april 2020 niet meer doe overigens, heb een geweldige streep gezet door MSM), hoorde dat de hoog oplopende rente op hypotheken in de VS tot flinke problemen aan het leiden was, mensen konden hun hypotheken niet meer betalen en verlieten hun huizen en lieten hun huissleutel achter bij de bank. Mijn man was nog met iets bezig en ik riep uit "oh oh, dat gaat fout, dat gaat overslaan naar Europa". Mijn man vroeg "wat?", ik vertelde het hem, hij zei "dat zou kunnen ja…". Toen kwam de overname van ABN Amro door Fortis, ik zei "waarom gaan ze daarmee door???, je kunt toch zo zien dat er een crises zit aan te komen". Afijn, we kennen het verhaal, en de woorden van de toenmalige directeur van de Nederlandse Centrale Bank waren "dit kon niemand zien aankomen". En ik sukkel op het gebied van financiën zag het wel aankomen? Snap niet dat ik niet toen al gestopt ben met MSM te volgen 🙄

 10. Basisinkomen in combinatie met inflatie = meer macht bij de overheid en daar lijken ze ( de overheid ) , mijn inziens vanuit de overheid , wel op uit , teneinde de neerlandsche meute in het ( hun ) “gereel” te houden …..

 11. Ik volg je al lang en ben heel positief! Heb je in deze video niet unive met unilever verward? Verzekeringsmaatschappij met voedingswaren producent, heb je vast al vaker gehoord, maar toch…

 12. geen voorwaarden aan het basisinkomen. totdat iedereen verslaafd is aan dat geld daarna gaan er eisen gesteld worden.

 13. Madelon, ik weet dat iemand eerder eens een comment had geplaatst over je enthousiasme en ik merk op dat je het nu wat tempert. Ik vind je het leukst als je gewoon je enthousiaste zelf bent! Laar ze maar lullen. Ga zo door, goed bezig!

 14. Heel goede video Madelon! Rond het universeel basisinkomen heb ik het volgende standpunt: Een oude Marxistische kritiek op het kapitalisme is: "Het kapitalisme zal finaal ten onder gaan aan zijn interne contradicties". Hoewel ik verre van een communist ben, durf ik deze kritiek niet wegwuiven. Veel economen denken dat nieuwe behoeften bij de consument, werklozen opnieuw kunnen tewerkstellen in nieuwe productieketens. Herscholen is dan de boodschap. Voor zover productiviteitsverbeteringen analoog verliepen, kon ik dit standpunt volgen. De digitalisering is echter een ander paar mouwen (bv. zelf lerende systemen onder invloed van AI). Ik denk dat we binnenkort het werk van vrachtwagenchauffeurs, taxi's, radiologen en zelfs advocaten grotensdeels kunnen automatiseren omdat AI hierin beter werk levert. En dit aan een snelheid die zijn gelijke niet zal kennen. Het zal er dan op neer komen om stil te staan rond de vraag: "Wat is zinvol en hoe kunnen we elkaar hier in belonen." Zeker als elke arbeidskost per geproduceerd goed of dienst richting '0' wordt gebracht. En zeker als we niet snel genoeg nieuwe behoeften kunnen creëren om arbeiders die aan de deur werden gezet binnen productie A in te zetten in productie B. En wetende dat bij aanvang van productie B er minder mensen nodig zullen zijn dan destijds bij productie A. Ik denk dat het universeel basisinkomen een noodzakelijkheid zal worden of het wordt een wel erg onaangename wereld. Zowel arm als rijk zijn binnen een context van extreme ongelijkheid een pak ongelukkiger.

 15. Eigenlijk hebben we al basissalaris, alleen noemen we het kinderbijslag, aow, uitkering, ziektewet, etc.
  Ik vind het in de basis hoed als dat op de schop gaat, want nu is het veel te complex en de verkeerde mensen hebben daar voordelen van.
  Het zal lastig worden om basissalaris goed in te voeren, maar ik geloof er wel in.

 16. Dankjewel Madelon, voor de leerzame video's. Dat was ik helemaal vergeten te zeggen, doordat ik aansloeg op het basisinkomen. Ik zou het prima vinden als het er onvoorwaardelijk kwam, dus totaal zonder voorwaarden, ook voor degene die hieronder reageerde in Japan. En alle inwoners van centraal Afrika. De trend in de samenleving is helaas steeds meer controle en dit is weer een goede gelegenheid om dat voor elkaar te krijgen. Waar je het geld vandaan moet halen? Misschien kunnen inkomsten van olie en gas en andere bronnen (uranium en kobalt in Afrika?) in een fonds. Zo doen ze dat in Noorwegen en Alaska. Of alle ambtenaren ontslaan, die mensen nu controleren. Ze krijgen dan natuurlijk ook een basisinkomen. Blijf vooral doorgaan met de video's

 17. Ik vind je wel soms een vertekend beeld geven omtrent bedrijven en inflatie. Loonprijs spiraal blijf je aangeven als een “erg iets”, en dat dit bijdraagt aan inflatie. Echter is bij unilever voor de zoveelste keer is de winst hoger is dan verwachting. 12% hoger om precies te zijn. Veel andere beursgenoteerde bedrijven hebben ook hun prijzen verhoogd én hebben meer winst geboekt in q1. Vervolgens hebben zij meer dividend uitgekeerd. Dividend-prijsspiraal dus?

  Dus loonprijs spiraal “dreiging” is niet de enige reden voor prijsstijging. Multinationals houden consequent meer over, zonder dat de werknemers meegaan in dit plaatje. Vervolgens willen zij een loonsverhoging(logisch), maar dat kan niet.

 18. Goede content Madelon. Het staatsinkomen uitbetalen in CBDC? Daarnaast een sociale controle middels camera’s zoals in China. Als je je niet gedraagd zoals het WEF/ambtenaren willen dan krijg je een strafkorting. Moet er niet aan denken!

 19. En wat als je ziek bent en niet kunt werken?????ik ben tegen een basisinkomen,nu geen verplichtingen en straks alleen nog met een vaccinatie.Ze hebben zich nog nooit aan een belofte gehouden.

 20. Ik ben tot nu toe altijd voor Basisinkomen geweest. Er gaat zoveel belastinggeld verloren in het systeem van uwv/gemeente uitkeringen / heel veel bedrijven om iedereen weer uit de wajong en andere uitkeringen te halen. Participatie, hier zijn heel heel veel mensen mee bezig. Zelf heb ik de berekening niet maar vermoed dat we echt hiermee een besparing maken die voor iedereen dat basisinkomen in kan voorzien. Gaat ook heel heel veela banen kosten.
  Wanneer ik bedenk dat we (met de cbdc) meer controle kunnen krijgen vanuit de overheid, ben ik tegen.

Reacties zijn gesloten.