💡 De nacht dat Elon tweette | Cryptocast 167

laatste update: 08-2022


Presentatoren:
🎙️ Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal
Shownotes: t

23 gedachten over “💡 De nacht dat Elon tweette | Cryptocast 167”

  1. hele mooie uitzending – heldere boodschap – listen to the bitcoiners guys! zij dragen de juiste bril voor deze revolutie van centralisme naar decentralisme

  2. Jammer dat er zoveel onjuistheden over Ethereum verteld worden in deze podcast. Van de 116M Ethers was er 12M premined maar veel daarvan is alweer verdwenen. De foundation heeft nu ~2% van de supply en Vitalik heeft er 0.3. De DAO hack was geen rollback maar een hardfork waardoor de DAO smart contract een verandering kreeg. Deze beslissing werd breed gedragen door de ontwikkelaars, miners en community in het geheel. Niet geheel een gecentraliseerde beslissing dus. Als het gros van de gebruikers het niet eens was met de fork dan was iedereen overgestapt op Ethereum Classic. Dat Vitalik niet weet wat de supply is, is ook een non argument want op Ethereum komt er elke 13 seconde een nieuw block waardoor supply van sommige aanbieders uit de pas lopen. Bij een block time van 10min is die foutmarge veel minder frequent.

  3. Buiten dat Bitcoin een fenomeen is Bitcoiners als Daan onderschatten een paar dingen . Meeste Bitcoiners zijn beleggers . Overheden kunnen Bitcoin extra belasten CO2 belasting die er voor autos ook al komt bv . Bitcoin is traag en beperkt in use case ..Bitcoin is voor retailers goed als spaarmiddel maar altcoins met veel opwaardse potentie zijn interessant voor kleine beleggers die nog betaalbaar zijn en een ton of meer kunnen opleveren bij genoeg stacking tegen lage opkoop prijzen . Alleen maar alles positief bekijken over Bitcoin is echt roze wolk bril kijken en zeer eenzijdig . Ethereum bv haalt veel marktkapitalisatie weg bij Bitcoin Ethereum was eerst rond 200 miljard nu rond 400 . Cardano draait op eco modus meerdere use cases … in sport vallen kampioenen van hun troon Bitcoin moet efficient en schoner worden anders kan het tij gaan keren .

  4. Wat een ontzettende tunnelvisie hebben deze 2 gasten op BTC. Ethereum is zeker niet perfect, maar smart contracts zijn toch een ontzettend vernieuwde technologie. De Infinite Machine is overigens een aanrader om te lezen.

  5. Wellicht eens een keer privacy onder de loep nemen. Privacy wordt steeds belangrijker in ons leven en Bitcoin heeft niets meer te maken met privacy. Wellicht is het de moeite waard om eens te kijken naar Monero (XMR) en Pirate chain (ARRR)

  6. Heeft die grapjas wel is gehoord van extended UTXO. Dit is echt fakenews de markt in flikkeren. Ja in de begin fase 2015/2017 was PoS niet veilig en hebben ze misschien een punt. Maar tegenwoordig is PoS met extended UTXO (Cardano PoS protocol) even veilig al dan niet veiliger dan Bitcoin met UTXO. Sorry maar het is erg veel "Wij van WC eend"

  7. Ethereum Classic wordt wel degelijk nog ontwikkeld. Dit zijn de "Code is Law" mannen. Ja het is wat anders dan "Ethereum" nu omdat ze zich in 2016 afgesplitst hebben. Maar het is niet de "verkeerde" Ethereum.

  8. Wat een onzin podcast, "cryptocast" kun je beter "Bitcoincast" noemen. Als je geen zin hebt om echt je te verdiepen in de cryptospace stop dat alsjeblieft met het wekelijks uitkramen van deze onzin. Ja bitcoin is leuk en interessant, maar de echte crypto innovaties zie je bij de altcoins ontstaan. Jammer dat het zo'n oninformatieve podcast is.

  9. Goeie podcast. Mooi dat een keer die shitcoins aangepakt worden en benoemd worden voor wat ze zijn

  10. Teveel Bitcoin evangelie deze keer. Bitcoin verbruikt gewoon veel energie. Helaas voor een deel opgewekt met kolencentrales. Het zou mooi zijn als miners aangezet worden bij overcapaciteit maar dat is nu nog niet het geval. Oude inefficiënte miners worden nu juist aangezet vanwege de hoge BTC prijs. Misschien niet over nagedacht en hoop dat er een mooi crypto alternatief komt.

Reacties zijn gesloten.