💡 Cryptocast 131 met Simon Lelieveldt over ANTI-WITWASWETGEVING in 2022

laatste update: 09-2022


Simon Lelieveldt heeft in de Cryptocast diverse keren uitgehaald naar de anti-witwaswetgeving op grond van de Europese AMLD5-richtlijn. Zo’n 15 bitcoinbedrijven zijn hierop al gesneuveld, ondanks een Kamermotie dat dit niet mocht gebeuren. Nu kondigt hij een persoonlijke actie aan tegen deze regelgeving.

Presentatoren:
🎙️ Herbert Blankesteijn, presentator BNR Digitaal
▪️
📈 Madelon Vos, trader en YouTuber
▪️
▪️
▪️ s

4 gedachten over “💡 Cryptocast 131 met Simon Lelieveldt over ANTI-WITWASWETGEVING in 2022”

 1. Ik vind het erg waardevol en ben zeer verheugd dat Simon over Bitcoin praat om de meer facetgerichte waarden te benoemen met een stap terug naar de onderliggende waarde van Bitcoin.
  PeterSchiffIdeeën, bijvoorbeeld, zijn hierdoor afdoende te kenmerken als afgeleid zwak venster op intrinsieke waarde die van weinig of generlei betekenis te duiden zijn. Hetzelfde geldt in zekere zin voor specialisten, zoals economen, onder de hun door academia beschermende koepels en nobelachtige comité's.
  Hiermee is meteen helder dat aan het onframebare kennisgebied wiskunde waaruit Bitcoin in de eerste instantie ontwikkeld kon worden geen nobelprijs wordt verbonden.

 2. Moet Simon niet een keer een crowed funding actie doen om druk te zetten op deze wetgeving… en wat extra reklame om dit duidelijk te maken aan alle Nederlanders (voor de verkiezingen mag wel is verteld worden wie er een prutzooi van maakt)? Het maakt mij allemaal wel boos hoor. Was een interessante uitzending, dank. En inderdaad digitaal cash kan er morgen zijn. Op een platform als @Syscoin dat snel genoeg is voor betaalverkeer en kan @ETH voor contracten gebruikt worden. Het ministerie van Financien kan het ook laten doen (als ze het zelf niet kunnen) door BlockFoundry, alla BUSD / AGX / AUX etcNog benchmarked / geaudit op snelheid etc ook https://whiteblock.io/library/ZDAG-Analysis.pdf , dus geen blah blah fake oplicht blockchain met we gaan ooit zo snel worden… Met http://bridge.syscoin.org , meer info http://syscoin.network/syslinks (goede discord support groep ook)

 3. Heerlijk dat Simon zijn verhaal verteld!

  En zich niet door onze, overigens gewaardeerde presentatoren, laat onderbreken.
  Sorry, dat ik het zeg, t is positief bedoeld, maar t maakt dit tot een geweldige podcast.

Reacties zijn gesloten.